WO 5 OKT


Koffieochtend met muziek

Op woensdag 5 oktober is er weer een muzikale koffieochtend in de Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156. Hans Wallin (piano) en Yvonne Hesterman (zang), verzorgen een programma van operette, jiddische liederen en populaire liederen. Aanvang 10.00 uur. Entree en koffie gratis.

Computer-inloop

Elke woensdag, van 12.15 tot 16.30 uur, is er computer-inloop in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a. Voor al uw digitale vragen over Laptop, Ipad of smartphone kunt u terecht. U kunt gewoon binnenlopen met of zonder uw apparaat met al uw vragen. Het is geheel gratis en u krijg ook nog een kopje koffie.

Voorleespret in de Bieb

Onder het motto Gi-Ga-Groen staat de Kinderboekenweek dit jaar in het thema van de natuur en het klimaat. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden.

Op woensdag 5 oktober is er vanaf 14.00 uur een giga-groene voorlees- en knutselactiviteit voor kinderen van 3 tot 7 jaar in Bibliotheek Scheveningen, Scheveningseweg 333. Maritta, consulent Natuur- en Milieueducatie Den Haag, komt deze woensdagmiddag voorlezen. Reserveren is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen.

Alzheimercafé Scheveningen

Op woensdag 5 oktober komt Frank Wolters, arts-epidemioloog in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vertellen tijdens het Alzheimercafé Scheveningen over dementie.

Het Alzheimercafé Scheveningen is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. De zaal in wijkcentrum het Couvéehuis, aan de Frankenslag 139, is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Meer informatie over het Alzheimercafé? Neem gerust contact op met het Sociaal Werk van Welzijn Scheveningen. Bereikbaar via telefoon: 070-4162020 of e-mail: sociaalwerk@welzijnscheveningen.nl.

DO 6 OKT

Soepdag in Het Trefpunt

Het wordt kouder en donkerder, alles wordt duurder en de kachel mag niet te hoog. Daarom gaat Het Trefpunt een proef doen met de Donderdag Soepdag. Op 6 oktober is de eerste keer dat bewoners uit de wijk zijn uitgenodigd om een kopje  soep met wat hartigs te komen eten in het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71.

Heb je een buur die niet zo vaak de deur uit komt? Of ken je iemand die het niet zo breed heeft? Neem die dan gezellig mee. Kom genieten van een heerlijke Oer-Hollandse Groentesoep of een Mexicaanse Bonensoep (vegetarisch). Deelname is gratis, je hoeft je alleen maar even op te geven aan de balie van Het Trefpunt of te bellen naar telefoon: 070-3385499.

Meer Bewegen voor Ouderen

Bewegen is belangrijk, zeker als u ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam, botten en spieren worden sterker en uw coördinatie verbetert. Daarom organiseert het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, het Meer Bewegen voor Ouderen onder begeleiding van een professional.

U bent welkom op donderdag van 11.30 tot 12.30 uur of van 12.30 tot 13.30 uur. De kosten bedragen 22,50 euro voor acht lessen. Voor aanmelding kunt u mailen naar:

balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl of bellen naar telefoon: 070-3069900.

Start leesgroep

Tijdens de Maand van de geschiedenis start in Bibliotheek Scheveningen een leesgroep geschiedenis. De informatiebijeenkomst op donderdagmiddag 6 oktober is voor mensen die zich willen verdiepen in de verschillende tijdperken in de geschiedenis, of bijzondere gebeurtenissen en personen uit het verleden, en graag in contact willen komen met andere liefhebbers.

Belangstellenden zijn welkom op 6 oktober om 14.00 uur in Bibliotheek Scheveningen, Scheveningseweg 333. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Wel graag aanmelden in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via e-mail:
bep.denblanken@senia.nl..

VRIJ 7 OKT

Voorleestheater

Onder het motto Gi-Ga-Groen staat de Kinderboekenweek dit jaar in het thema van de natuur en het klimaat. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden.

Op vrijdag 7 oktober is er in Bibliotheek Scheveningen, aan de Scheveningseweg 333, het voorleestheater in het kader van de Kinderboekenweek voor jonge kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. Inloop met koffie en thee vanaf 9.15 uur, start voorleestheater om 9.30 uur. Reserveren is niet noodzakelijk, je kunt gewoon binnenlopen.

Schevenings Ontmoeten

U kunt tijdens Schevenings Ontmoeten samen iets drinken, meedoen met de gym, lunchen en optioneel aan de activiteiten na de lunch. Elke week wordt er weer iets gezelligs van gemaakt in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 175. De prijs is 22,50 euro per acht weken. Heeft u interesse? Voor aanmelding kunt u mailen naar e-mail:
balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl of bellen naar telefoon: 070-3069900.

 

ZO 9 OKT

Houtrustkerkconcert

Marieke Stoel zal een programma met louter muziek van J. S. Bach laten horen op zondag 9 oktober, van 12.00 tot 12.30 uur, in de Houtrustkerk, aan de Beeklaan 535. Stoel koos voor een van de grootste en indrukwekkendste van de Preludes en Fuga’s, namelijk die in e mineur, BWV 548. Het programma wordt verder aangevuld met enkele kortere stukken uit het Orgelbüchlein van Bach.

Wandeling door Scheveningse Bosjes 

Ga mee op stap! En laat uw zintuigen prikkelen. Op zondag 9 oktober organiseert de Stichting Gezond Natuur Wandelen een bijzondere wandeling door de Scheveningse Bosjes. Onderweg zijn er kleine theatrale verrassingen, verzorgt door theatergezelschap Mar&Co. Kijken, luisteren, ruiken, horen en proeven van en in de natuur staat centraal. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Iedereen is van harte welkom.

Er wordt om 10.00 uur verzameld bij koffietent John & June, an de Kerkhoflaan 9b. De wandeling wordt na ongeveer een uur afgesloten met een gratis kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Loopt u mee? Laat weten of u erbij bent door een mail te sturen aan Mariëlle de Jong: marielle@gezondnatuurwandelen.nl.

DI 11 OKT

Meer Bewegen voor Ouderen

Op dinsdag zijn er in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71, drie groepen 65+ gym, voor elke conditie aangepast. Na elke groep wordt er gezamenlijk koffie/thee gedronken. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per maand.

Om 9.15 uur is er stoelgym. Bent u niet zo goed meer ter been, dan kunt u nog steeds mee doen. Onder begeleiding van een vrolijke docent gaan de voetjes van de vloer en de armen in de lucht.

Om 10.15 uur is Easy Body gym, wat een stapje hoger is dan stoelgym. Nog wel met ondersteuning van een stoel, iets pittigere bewegingen.

Tot slot om 11.15 uur is er Body Fit. Weer een stapje hoger dan Easy Body, waarbij souplesse en balans centraal staan. U kunt bij alle drie de groepen gratis een keer mee doen om te kijken welke groep bij u past.

Start nieuwe groep Yoga

In het Couvéehuis, aan de Frankenslag 139, begint op dinsdag 11 oktober een nieuwe groep yoga van 18.15 tot 19.15 uur. U kunt zich hier nu voor aanmelden. De kosten bedragen 32 euro voor acht lessen. Voor meer informatie of inschrijven kunt u bellen naar telefoon: 070-3500694.