Afbeelding
Foto: Dick Teske

Vreugdevuren hebben evenementenvergunning binnen

Algemeen

Afgelopen donderdag hebben Vreugdevuur Scheveningen en Duindorp Vreugdevuur de aangevraagde evenementenvergunning voor de beide vuren ontvangen uit handen van burgemeester Van Zanen.

De afgelopen drie jaarwisselingen zijn de vreugdevuren niet doorgegaan. De eerste keer omdat na het verschijnen van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid te weinig tijd was om de vergunningprocedure te doorlopen. De laatste twee jaarwisselingen omdat de toen geldende coronamaatregelen het houden van een dergelijk evenement in de weg stonden.

“Met een beetje geluk zitten de coronagoden ons dit jaar ook mee en gaan we eindelijk weer als vanouds het strand op in de laatste week van het jaar. Wij hebben er in ieder geval zin in en gaan ons uiterste best doen om er samen met jullie een groot feest van te maken!”, aldus Duindorp Vreugdevuur.

De gemeente laat weten dat de vreugdevuren alleen kunnen doorgaan onder strikte voorwaarden, zoals een maximale grootte en geldende milieunormen, omdat de veiligheid van omstanders en omwonenden niet in geding mag komen.

Vreugdevuur Scheveningen: “Ondanks dat we aankomende editie niet meer zo groot en zo hoog kunnen bouwen als afgelopen jaren zijn wij ervan overtuigd dat de gezellige sfeer op het strand zal blijven en zelfs zal verbeteren door het organiseren van diverse feestelijke activiteiten van jong tot oud. Het stapelen van pallets zal weer traditioneel met de hand gebeuren zonder de hulp van bouwmachines. Op deze manier kan de jeugd weer van begin tot eind actief meehelpen met de bouw van het vreugdevuur.”

Naast de evenementenvergunning hebben de organisatoren ook aanvragen ingediend voor een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet, een watervergunning en een ontheffing op grond van de Wet Milieubeheer. Deze aanvragen zullen respectievelijk door de Provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Delfland en het college worden beoordeeld.