Afbeelding
Foto: PR

Kalinko 50 jaar: feest met gouden randje

Door de coronapandemie moest het met twee jaar worden uitgesteld, maar aan het begin van het seizoen 2022-2023 heeft volleybalvereniging Kalinko uit Scheveningen dan eindelijk haar 50-jarig bestaan kunnen vieren.

Alle reden voor een mooi feest met leden én oud-leden, van de jongste cmv’ers tot de meest ervaren recreanten die de oprichting van de club nog als de dag van gisteren kunnen herinneren. Een moment van terugkijken op de mooie momenten uit het verleden, maar zeker ook van vooruitkijken naar de toekomst. Want feit is dat de Scheveningse club er goed voor staat.

In alle geledingen van de vereniging, die inmiddels meer dan 550 leden telt, wordt met groot enthousiasme gevolleybald. De jeugdtak stroomt bijna over van het grote aantal jonge spelertjes, en bij de oudere jeugd worden er bij de verschillende nationale kampioenschappen mooie resultaten behaald. Plezier en prestatie gaan bij Kalinko hand in hand.

Bij de senioren groeit het aantal teams ook: bij de heren verdedigen zeven seniorenteams de rood-zwarte kleuren van Kalinko, bij de dames maar liefst negen teams. En de beide Scheveningse vlaggenschepen hebben de wind in de zeilen. Heren 1 is na een sterk seizoen gepromoveerd naar de derde divisie en Dames 1 komt na een razendsnelle opmars door de divisies inmiddels uit in de eerste divisie. Op de zaterdagen wanneer beide teams thuis spelen in thuishal Houtrust is er dus volop prachtig volleybal te zien.

Kortom, het 50-jarig jubileum was alle reden voor een goed feestje en dat kun je wel aan de Scheveningse volleyballers overlaten. Na onder meer een glow in the dark-toernooi, een feestelijke ochtend voor de jongste leden en verschillende oefenwedstrijden in de hal, werden de festiviteiten afgesloten met een geweldig feest dat 'goud' als thema had. En dat thema was perfect gekozen, want voor Kalinko is het een lustrumfeest geworden met een gouden randje.