Afbeelding
Foto: DS

Modehuis Marijke weer terug op Scheveningen

In de Badhuisstraat heeft op 1 juli jongstleden Modehuis Marijke haar deuren geopend. De naam van deze modewinkel klinkt u misschien bekend in de oren. Eigenaresse Marijke van Nugteren is namelijk de derde generatie die zich in het modevak heeft gestort. Na een kleine 12 jaar op de Thomsonlaan te hebben gezeten is het Modehuis weer terug naar de roots.

Oma Marijke startte in 1958 aan de Westduinweg haar modehuis. “In het begin deed ze de verkoop van kleding gewoon vanuit haar huiskamer”, vertelt kleindochter Marijke. “Het waren toen echt andere tijden. Kleding mocht op de pof mee naar huis, betalen kon later en was het niet naar wens dan kon het altijd teruggebracht worden.”

De winkel van oma Marijke was een regelrecht succes. En ook bij haar dochter Marijke bleek de verkoop van kleding in het bloed te zitten. Zij startte een winkel op de Frederik Hendriklaan en ook in de Keizerstraat heeft een Modehuis Marijke gezeten.


De winkels verdwenen uit het straatbeeld, maar het bleef kriebelen bij de tweede generatie. In 2004 is zij samen met haar dochter Marijke gestart met de ambulante verkoop van kleding in woon- en zorgcentrums. Regelmatig komen zij met hun koopwaar op bezoek bij 75 woon- en zorgcentrums in de regio Den Haag.

Bekend staat Marijke Mode om het Belgische breigoed en de populaire merken als Sensia Fashion, Setter en Gabriella K. en Marinello. "Met name zijn we nu gespecialiseerd in pantalons met elastiek in verschillende lengtematen in moderne design. Er is altijd veel vraag naar ons assortiment en het kwam vaak voor dat mensen contact met ons zochten omdat ze ons in het woon- en zorgcentrum hadden gemist en met familieleden naar de winkel wilde komen. Daarom hebben we besloten om op zoek te gaan naar een winkelpand op Scheveningen”, aldus de derde generatie Marijke.

Dit pand vond Marijke in de Badhuisstraat. Een kleine facelift van het pand was nodig om officieel de deuren te openen. Dit wordt uitgebreid gevierd op donderdag 29, vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober met een heuse 'feestdriedaagse'. "Dit doen wij met onze traditionele High Tea, waarbij er voor elke klant een lekker kopje koffie met gebak klaar staat en wordt er flinke korting gegeven op de kleding. Bij Modehuis Marijke hebben we betaalbare mode van een goede kwaliteit”, vertelt Marijke. “Al met al genoeg leuke redenen om er een gezellige drie dagen van te maken in de Badhuisstraat.”

Modehuis Marijke is gevestigd aan de Badhuisstraat 20 en geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De winkel heeft ook een groot online aanbod, de webwinkel is te vinden op www.marijkemode.nl.