Afbeelding
Foto: Dick Teske

Duindorp SV kan eindelijk los op kunstgras

Afgelopen zaterdag was het dubbelfeest bij de Scheveningse voetbalvereniging Duindorp SV. Niet alleen werd de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen afgetrapt, deze aftrap gebeurde op het splinternieuwe kunstgrasveld.


Het nieuwe kunstgrasveld was een jarenlang gekoesterde wens van de vereniging. In de natte maanden van het jaar moesten regelmatig trainingen en zelfs wedstrijden afgezegd worden omdat het veld niet bespeelbaar was. Of zoals wethouder Anne Mulder bij de opening van het nieuwe veld omschreef: "Op het vorige veld speelde je bij regenval een sport die leek op een combinatie van waterpolo en moddervechten."

Na drie jaar soebatten met de gemeente was in september 2021 eindelijk de kogel door de kerk en werd in het voorjaar van 2022 begonnen met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld. Ook het tweede veld werd door de gemeente onder handen genomen, daar is een geheel nieuwe drainage in gegaan. 

Stadsdeelwethouder Mulder mocht samen met wethouder Hilbert Bredemeijer (Sport) het nieuwe kunstgrasveld openen door de aftrap te verrichten van de eerste competitiewedstrijd van Duindorp SV tegen SC Monster. "Eindelijk ligt op het hoofdveld nu het nieuwe kunstgras. Daar was de club hard aan toe", aldus Bredemeijer. Hij roemde ook de sfeer op het sportpark van Duindorp. "De vereniging heeft een belangrijke rol binnen de hechte gemeenschap die Duindorp is. En dat dankzij alle actieve vrijwilligers en voorzitter Arie Verbaan."

Verbaan is ontzettend blij dat het nieuwe veld er nu eindelijk ligt. “Ik kan wel zeggen, ook in dit geval, de aanhouder wint. Na jaren lobbyen hebben we eindelijk een kunstgrasveld tot onze beschikking. Hiermee kunnen we de groei van onze mooie vereniging verder blijven uitbouwen.”


Het nieuwe eerste veld is vernoemd naar Verbaan en de beide wethouders onthulde zaterdag ook meteen het bijbehorende naambord. Daarop stond nog een subtiele hint, naar de volgende doelstelling van de voetbalvereniging. Onder de naam van het veld stond als toelichting namelijk genoemd: 'zonder verlichting'.

Vooralsnog moet het nieuwe veld het namelijk zonder verlichting doen. De benodigde vergunningen zijn al aangevraagd, maar mogelijk gooien de vliegroutes van vleermuizen nog roet in het eten. "Dat zit nog in de molen. Hopelijk krijgen we hierover snel uitsluitsel, want zo'n mooi veld kan niet zonder verlichting in de donkere wintermaanden."


Helaas brachten alle feestelijkheden voorafgaand aan de wedstrijd Duindorp SV niet het geluk in het spel. De ploeg onder aanvoering van nieuwe trainer Martin Abbenhuis stond na de eerste helft nog met 2-0 voor. Helaas kwam SC Monster in de tweede helft terug en was de einduitslag een 2-2 gelijkspel. 

Dat mocht de pret niet drukken in de befaamde derde helft van Duindorp SV. Het was nog lange tijd feest op sportpark Duindorp met optredens van DJ Outsiders en zanger Wesley de Bruin.

Afbeelding