Afbeelding
Foto: Gerard van den IJssel

Nog meer aanbod in Christmas Village Scheveningen

Komende zaterdag 1 oktober opent Christmas Village Scheveningen weer de deuren aan de Dr. Lelykade 188. Met duizend vierkante meter vloeroppervlak, verspreid over twee verdiepingen, heeft de grootste pop-up kerstwinkel van Den Haag nog meer te bieden dan voorgaande jaren.

Kerstmannen in alle soorten en maten, verlichting, 900 verschillende kerstballen en ornamenten voor in de boom, kussens, stalletjes, knuffels, guirlandes, notenkrakers, elfjes, slingers, kaarsenstandaards, placemats, beeldjes, kersttruien, speelgoed, je kan het zo gek niet verzinnen of eigenaar Herman Simonis heeft het ingekocht voor de winkel in de voormalige visrokerij en rederij van de firma A. en P. den Dulk.

“Ik ben hier eigenlijk het hele jaar wel mee bezig”, vertelt Simonis tussen de nog uit te pakken dozen vol nieuwe spullen. “We hebben leveranciers in Nederland, België, Duitsland, China, Polen en nog meer landen. We kopen groot in, waardoor de prijs in de winkel laag blijft. En we hebben zowel voor gewone consumenten als voor de zakelijke markt heel veel keuze en alles op voorraad.”


Kerstmisfans

De afgelopen maanden is met een klein team keihard gewerkt om de kerstwinkel weer zo mooi mogelijk in te richten. Want ook al staat kerst voorlopig nog niet voor de deur, toch verlangen veel mensen stiekem al naar die heerlijke donkere dagen, gezellige verlichting, winterse decoraties en natuurlijk als pronkstuk; de kerstboom. “Mensen die Scheveningen bezoeken en ons ontdekken lopen gewoon gezellig even binnen”, vertelt Simonis. “Maar er zijn ook veel Kerstmisfans die een paar uur in de auto zitten om hier hun spullen te komen kopen.”

Wekelijks wordt het aanbod in het kerstwarenhuis uitgebreid met nieuwe producten. “We houden de trends goed in de gaten, maar we kopen ook dingen in die we gewoon zelf mooi vinden.”


Gratis parkeren

In oktober is de Christmas Village Scheveningen aan de Tweede Haven open van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. In november en december komen daar de dinsdagen bij. “En het is hier voor de deur nog steeds gratis parkeren tot 18.00 uur”, zegt Simonis tot slot.


Tekst: Gerard van den IJssel