WO 28 SEPT


Computer-inloop

Elke woensdag, van 12.15 tot 16.30 uur, is er computer-inloop in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a. Voor al uw digitale vragen over Laptop, Ipad of smartphone kunt u terecht. U kunt gewoon binnenlopen met of zonder uw apparaat met al uw vragen. Het is geheel gratis en u krijg ook nog een kopje koffie.

Vergadering WOS

Op woensdag 28 september is de openbare vergadering in de zaal van het WOS, aan de Badhuisstraat 175 (eerste etage). Inloop vanaf 19.30 uur.Op de agenda staat onder andere 'Hoe heeft u de zomer op Scheveningen ervaren, een terugblik' en de Toekomstvisie Scheveningen-Bad 2040. Wil je meer weten? Bel dan Hans Grijzen, telefoon: 06-121512222.

Lezing Maranathakerk

Oud-Kamerlid Chris van Dam houdt op woensdag 28 september, aanvang 20.00 uur, een lezing over het onderwerp: wat is er voor nodig dat burgers weer vertrouwen krijgen in de overheid? Hij leidde de parlementaire enquête naar de affaire rond de Kinderopvangtoeslagen. Na zijn voordracht is er gesprek met het publiek. Locatie: Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156.

DO 29 SEPT

Duindorps Bakkie

Elke laatste donderdag van de maand kunt u in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71, terecht voor een vraag aan Vestia, Gemeente, Politie of Sociaal Werk. Het Duindorps Bakkie was voorheen bekend als het wekelijkse Vestia Inloopspreekuur.

De eerstvolgende Duindorps Bakkie is op donderdag 29 september, van 9.00 tot 10.30 uur, de koffie/thee staat klaar.

Meer Bewegen voor Ouderen

Bewegen is belangrijk, zeker als u ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam, botten en spieren worden sterker en uw coördinatie verbetert. Daarom organiseert het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, het Meer Bewegen voor Ouderen onder begeleiding van een professional.

U bent welkom op donderdag van 11.30 tot 12.30 uur of van 12.30 tot 13.30 uur. De kosten bedragen 22,50 euro voor acht lessen. Voor aanmelding kunt u mailen naar:

balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl of bellen naar telefoon: 070-3069900.

Concert in Mechropa

Na lange tijd kunt u weer genieten van een concert in revalidatie- en verpleegcentrum Mechropa, aan de Scheveningseweg 96. Dit jazzconcert in samenwerking met Stichting Muziek in Huis wordt verzorgd door Tonali. Dit duo bestaat uit Allegri Rodríguez (fluit) en Wendy Sierra Palomeque (marimba). Aanvang: 14.30 uur. Het concert duurt een uur en vindt plaats in de lounge van Mechropa. Kaarten à 5 euro (inclusief een hapje en drankje) zijn verkrijgbaar bij de receptie van het revalidatie- en verpleegcentrum.

Kenniscafé Duurzaam Duinoord

Op donderdag 29 september, van 20.00 tot 22.00 uur, organiseert Duurzaam Duinoord weer een kenniscafé in het Trefcentrum aan het Sweelinckplein 42. Dit wordt geen saaie avond met presentaties maar een gezellige en informele ontmoeting met duurzame wijkgenoten en veel informatie, heel veel!

'Hou van je Huis' van de gemeente Den Haag is aanwezig met alle informatie over de energiebesparende acties van de gemeente, van de kleine maatregelen uit de Direct Bespaaractie tot de grote maatregelen om je huis beter te isoleren of helemaal van het gas af te gaan. Je kan je tijdens het kenniscafé aanmelden voor de diverse acties. Verder krijg je alle informatie over duurzame acties en initiatieven in Duinoord.

ZA 1 OKT

Open Podium

Op zaterdag 1 oktober biedt het Open Podium van het Vreedehuis, aan de Riouwstraat 1, weer een vol programma met muziek. Onder andere werken van Schubert en Beethoven worden uitgevoerd, maar er is ook Jazz. Het Open Podium vindt plaats op 1 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 6 euro.

ZO 2 OKT

Lunch in de Wijkwinkel

Elke eerste zondag van de maand wordt er een 4-gangen lunch geserveerd in de Wijkwinkel voor buurtbewoners. De lunch start om 13.00 uur met een heerlijk kopje koffie of thee, daarna volgt de lunch bereidt door vrijwilligers. De verse ingrediënten komen rechtstreeks uit de wijktuin bij 't Waaygat. De kosten voor de zondagslunch zijn 6,50 euro. U kunt zich aanmelden via telefoon: 070-3541081 of stuur een e-mail naar: bnsscheveningen@ziggo.nl..

IVN herfstwandeling

Op zondag 2 oktober is er een IVN wandeling om 14.00 uur met de natuurgidsen van IVN door het duingebied van het Sint Hubertuspark. Dit pareltje achter het oude KLM-gebouw is bij velen onbekend en het is zeker de moeite waard om er eens heerlijk van de herfst te genieten. Bessen en vallende, veelkleurige bladeren maken van deze wandeling een echt herfstgebeuren. Laat u alles vertellen door de IVN gidsen in dit fascinerende duingebied.
Verzamelpunt is het standbeeld van Albert Plesman aan de Plesmanweg/ hoek Sint Hubertusweg. De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur, is geheel gratis en toegankelijk voor iedereen. Zie ook: www.ivn.denhaag.nl.

MA 3 OKT

Computerinloop

Elke eerste maandag van de maand is er in het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71, het Inloopspreekuur van SeniorWeb. Op maandag 3 oktober kunt u tussen 16.00 uur en 17.30 uur terecht voor al uw vragen voor pc, laptop, smartphone en tablet. U kunt zich aanmelden via telefoon: 06-31079088 of e-mail: cursus@seniorwebdenhaag.nl.

DI 4 OKT

Meer Bewegen voor Ouderen

Op dinsdag zijn er in Het Trepunt, aan de Tesselsestraat 71, drie groepen 65+ gym, voor elke conditie aangepast. Na elke groep wordt er gezamenlijk koffie/thee gedronken. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per maand.

Om 9.15 uur is er stoelgym. Bent u niet zo goed meer ter been, dan kunt u nog steeds mee doen. Onder begeleiding van een vrolijke docent gaan de voetjes van de vloer en de armen in de lucht.

Om 10.15 uur is Easy Body gym, wat een stapje hoger is dan stoelgym. Nog wel met ondersteuning van een stoel, iets pittigere bewegingen.

Tot slot om 11.15 uur is er Body Fit. Weer een stapje hoger dan Easy Body, waarbij souplesse en balans centraal staan. U kunt bij alle drie de groepen gratis een keer mee doen om te kijken welke groep bij u past.

WO 5 OKT

Koffieochtend met muziek

Op woensdag 5 oktober is er weer een muzikale koffieochtend in de Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156. Hans Wallin (piano) en Yvonne Hesterman (zang), verzorgen een programma van operette, jiddische liederen en populaire liederen. Aanvang 10.00 uur. Entree en koffie gratis.

DO 6 OKT

Start leesgroep

Tijdens de Maand van de geschiedenis start in Bibliotheek Scheveningen een leesgroep geschiedenis. De informatiebijeenkomst op donderdagmiddag 6 oktober is voor mensen die zich willen verdiepen in de verschillende tijdperken in de geschiedenis, of bijzondere gebeurtenissen en personen uit het verleden, en graag in contact willen komen met andere liefhebbers.

Belangstellenden zijn welkom op 6 oktober om 14.00 uur in Bibliotheek Scheveningen, Scheveningseweg 333. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Wel graag aanmelden in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via e-mail:
bep.denblanken@senia.nl.