-Ooievaarsrun
-Ooievaarsrun Foto: Dick Teske

34ste Ooievaarsrun van start op 10 september

Zaterdag 10 september zal sinds twee jaar weer een Ooievaarsrun worden gereden door Den Haag. Het is alweer de 34ste editie van de toer, waarin mensen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking meerijden in de cabines van vrachtwagens, ME-voertuigen, brandweerwagens en rolstoelbussen.


Burgemeester Jan van Zanen zal vanaf de Kerketuinenweg het startsignaal geven voor de tocht, die in vier runs zal worden gereden om 10.00, 11.30, 13.00 en 14.30 uur. Er zullen maar liefst vier keer 80 vrachtwagens, bussen en hulpverleningsvoertuigen, met bijna 800 passagiers meerijden in de 45 kilometer lange tocht door Den Haag en het Westland naar de Visafslag op Scheveningen. Daar zal tussen 12.00 en 21.00 uur een feestprogramma voor de deelnemers plaatsvinden. 


Feestkapel De Blaasbalgen zal zorgen voor een muzikaal ontvangst, en deelnemers kunnen daarna genieten van optreden van onder anderen Maruice Groeneweg, ZUS, een dansdemonstratie en kunnen zich laten schminken of een heuse glittertattoo laten zetten. Daarnaast wordt er 's middags spelletjesplein ingericht.


De rit wordt al sinds 1987 op de tweede zaterdag in september gereden. Ook dit jaar is de tocht weer mogelijk gemaakt dankzij vele sponsors, zowel in de zakelijke branche als privé, instellingen die goede doelen ondersteunen, gemeenten en vele vrijwilligers. Zo bieden verschillende organisaties bijvoorbeeld belangeloos vrachtwagens en bestuurders aan voor de tour.


Publiek langs de tocht is van harte welkom, en zwaaien wordt zeker gewaardeerd. Meer informatie over het programma en de route van de tocht is te vinden op: https://www.ooievaarsrun.nl/.