Afbeelding
Foto: Sophia van Tol

'Horror slagboom' Scheveningen blijft

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen die Coen Bom (Hart voor Den Haag) in juni indiende, laat het college weten dat de slagbomen bij de Scheveningse Slag en bij de haven voorlopig nog wel blijven.

Volgens het college hebben de slagbomen "hun effectiviteit in het beperken van de overlast van racend en anderszins overlastgevend verkeer inmiddels bewezen", en zullen dus voorlopig blijven. De slagbomen werden geplaatst om de overlast in de drukbezochte badplaats tegen te gaan, als onderdeel van het Actieplan Scheveningen, maar werden al meerdere keren kapotgereden. 


Naast de slagbomen werden er ook veel verkeersregelaars ingezet op de plekken, om bij drukte het verkeer te assisteren en naar alternatieve parkeerplaatsen te verwijzen. De inzet van verkeersregelaars in Scheveningen heeft de gemeente in 2021 al 600.000 euro gekost, laat het college weten.

Na het zomerseizoen zal het college de effectiviteit van de slagbomen evalueren, "met als doel hiervan te leren met het oog op de volgende zomers". In de evaluatie zullen ook de ervaringen van bewoners, bezoekers en ondernemers, en de gemaakte kosten worden meegenomen.