Afbeelding
Foto: PR

Exposities in Oude Kerk

Op zaterdag 10 september op Open Monumentendag exposeert Evert de Niet, amateur historicus Scheveningen, in de Oude Kerk aan de Keizerstraat nummer 8.

In de Kerk is een unieke tentoonstelling  over het Kerkelijk Erfgoed van Scheveningen te bewonderen. In deze expositie zullen allerlei foto’s te zien zijn van de verschillende kerkgebouwen, predikanten, en ander kerkelijk leven op Scheveningen.      

In de expositie zijn onder andere diverse beelden van de Oude Kerk, Nieuwe Kerk, Oude Bethelkerk, Oude en Nieuwe Badkapel, Lourdeskerk en St. Antonius Abt opgenomen.                                                                     

Ook zal er een historische tentoonstelling over Oud-Scheveningen in de Kerk te bezichtigen zijn. Foto’s van onder andere Scheveningen Dorp, de visserij, klederdrachten, de badplaats, het Havenkwartier, Geuzenwijk en Duindorp uit vroegere tijden zijn daar te bezichtigen. Kortom een mooie verzameling van vele historische beelden van Scheveningen. Daarnaast zal er ook orgelspel te beluisteren zijn. De kerk is geopend vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur.