Afbeelding
Foto: PdH

Nieuw op het Tesselseplein: ’et Schevenings Bak‘uisje

Afgelopen zaterdag openden Esmeralda en Patrick Roos hun Fish and Chips Foodtruck met de naam ’et Schevenings Bak‘uisje op het Tesselseplein in Duindorp, waar ze heerlijke visgerechten aanbieden, zoals lekkerbekjes, broodjes vis en haring. De ondernemers in hart en nieren wilden deze kans niet laten liggen om de Duindorpers van heerlijke vis te laten genieten.

De geboren en getogen Scheveningers, die al een beveiligingsbedrijf, ontbijtservice en mascotte-verhuur runnen, zitten blijkbaar niet graag stil. Esmeralda: “We kregen de gelegenheid om ons in te schrijven voor een vergunning op het Tesselseplein en die kans wilden we niet laten liggen. Mijn vader, Wim Spaans, heeft jaren een eigen kotter gehad, de SCH 64. Zelf heb ik tien jaar in de vis gewerkt. We hebben de foodtruck al een tijdje geleden gekocht en omgebouwd. In eerste instantie om er snacks in te kunnen bereiden en met de foodtruck op evenementen te staan. Later hebben we voor visgerechten gekozen. We komen tenslotte uit de vis.”

Patrick en Esmaralda hebben met de foodtruck al op Vlaggetjesdag gestaan. Patrick: “We kregen heel veel leuke reacties en mensen vroegen waar we nog meer staan. Maar toen was de vergunning nog niet rond en konden we er nog niets over zeggen. Maar nu staan we vanaf drie september op woensdag, vrijdag, zaterdag en soms zondag op het Tesselseplein en zijn we open van 13.00 uur tot 19.00 uur.”

Esmeralda, die tot voor kort vier dagen bij een bakker werkte, staat met hulp van Patrick en hun dochters, zelf in de foodtruck. "Ik blijf nog twee dagen per week bij de bakker werken, en de rest van de dagen in de foodtruck. Ik heb er heel veel zin in. We hebben een niet al te groot, maar lekker assortiment. We bieden onder andere kibbeling en lekkerbekken, broodjes paling, en natuurlijk haring. We hebben elke week een aanbieding die te vinden is op Facebook en Instagram. Dat kunnen bijvoorbeeld gebakken mosselen zijn of gestoomde makreel. We hopen dat iedereen komt kennismaken en proeven.”


’Et Schevenings Bak‘uisje is te vinden op het Tesselseplein in Duindorp. Voor aanbiedingen kijk op Instagram: etscheveningsbakuisje, of op Facebook: ‘et Schevenings bak‘uisje.