Afbeelding
Foto: PR

Van grijs kantoor naar smaakvolle woningen

Oudere inwoners uit de regio kunnen zich vast nog de statige villa van kraamkliniek De Volharding herinneren, die tot 1988 aan de Nieuwe Parklaan stond. Precies daar wordt nu een nieuw gebouw ‘geboren'. Tot voor kort stond er nog een modern kantoorgebouw zonder veel opsmuk. Deze A-locatie tussen stad en strand begint binnenkort aan een ‘derde jeugd', dankzij een smaakvol, kleinschalig nieuwbouwproject met 29 koopappartementen verdeeld over zes woonlagen. Klaar in de zomer van 2023.

De transformatie is al begonnen, door het kantoor voor een deel te slopen. De projectontwikkelaar heeft er bewust voor gekozen om de bestaande bebouwing niet tot op de grond toe af te breken. Op het bestaande geraamte komt een nieuwe, totaal onherkenbare opbouw met de ruimte en het wooncomfort van nu.

Goed nieuws voor de buurt: de architect heeft zich overduidelijk laten inspireren door de strakke, harmonieuze bouwstijl van begin vorige eeuw, zodat De Nieuwe Duin meteen al goed past bij de rest van dit authentieke stukje Scheveningen. Geen wonder dat de buurt geen enkel bezwaar had tegen de nieuwe bebouwing, men vond het zelfs een aanwinst. Het gebouw krijgt rondom weer een tuin, zodat de ‘kuil' waar het kantoorpand nu nog in staat, verdwijnt en het oorspronkelijke duin weer hersteld is. Dit was dan ook de aanleiding voor de naam van het project: De Nieuwe Duin.

Op het punt waar de Nieuwe Duinweg en de Nieuwe Parklaan elkaar kruisen, tegenover de Nieuwe Badkapel. Een vooral rustige wijk met ruime, lommerrijke lanen, brede groenstroken, ambassades, de oude en nieuwe Scheveningse Bosjes op loopafstand. Het deftige Statenkwartier en het centrum van de stad zijn voor je gevoel ook ‘om de hoek'.

De woonoppervlakte varieert van 50 m2 op de begane grond, een grote middengroep met woningtypes van ruim 100 m2 en enkele grotere appartementen. Allemaal met eigen buitenruimte; groot balkon, of dakterras. Veel woningen in De Nieuwe Duin zijn al verkocht. Er zijn er nog een paar te koop.

Meer informatie over de woningen van De Nieuwe Duin? Kijk op de website: www.denieuweduin.nl.