Afbeelding
Foto: Valerie Kuypers

Inloopavond in Oude Kerk project 'Kop Keizerstraat'

Op woensdag 15 juni organiseert de gemeente Den Haag tussen 18.30 uur en 20.30 uur een inloopbijeenkomst in de Oude Kerk. Tijdens deze avond worden er verschillende schetsontwerpen gepresenteerd voor de herinrichting Kop Keizerstraat. Het gaat om het deel tussen de Oude Kerk en de aansluiting met de boulevard.

Er bestaat al langere tijd een wens om de entree van de Keizerstraat vanaf de boulevard meer aantrekkingskracht te geven. In 2018 heeft de gemeente hiervoor samen met een speciaal geselecteerde werkgroep een zogenoemd programma van eisen opgesteld. Het heeft even geduurd maar inmiddels is er een projectbudget gereserveerd. Het project wordt in twee fases opgedeeld. Er zijn nu verschillende schetsontwerpen gemaakt voor fase 1. Woensdag 25 mei zijn deze schetsvarianten al met de bewoners en ondernemers uit de werkgroep besproken. Op 15 juni wil de gemeente graag ook uw mening horen.


Integrale aanpak

De schetsontwerpen worden met alle opmerkingen en ideeën uit Scheveningen verwerkt tot een voorlopig ontwerp. Ook deze tussenontwerpen worden eerst met de werkgroep besproken en vervolgens aan de rest van Scheveningen-Dorp voorgelegd. In en om de Keizerstraat starten verschillende projecten op zoals het rioleringswerk en de herinrichting Badhuisstraat. Zowel het ontwerp als de uitvoering wordt nadrukkelijk met deze projecten afgestemd.