Afbeelding
Foto: Nico Mos

Martin Abbenhuis nieuwe trainer bij Duindorp SV

Afgelopen maand gaf trainer Remco Torken van Duindorp SV te kennen zijn contract toch niet te verlengen. Duindorp SV handelde zeer snel en regelde opvolging van de trainer in de persoon van Martin Abbenhuis. Martin is dit seizoen nog trainer van ODB zondag, maar die tak van ODB houdt op te bestaan waardoor hij graag bij Duindorp SV als hoofdtrainer aan de slag gaat.

Naast trainer bij de zondagtak van ODB is Martin ook werkzaam als jeugdcoördinator van Graaf Willem II VAC. Zodoende staat hij bijna iedere dag wel op het veld. Onlangs maakte OBD bekend te gaan stoppen met de zondagtak. "Daardoor was mijn functie daar overbodig", vertelt Martin. "Maar via ODB kreeg ik de vraag, of ik interesse had in Duindorp SV. Ik liet weten dat een gesprek natuurlijk nooit kwaad kan.”

Dat gesprek kwam er als snel. "Ik ben diezelfde avond nog gebeld, of ik de woensdag daarop kon komen praten”, gaat Martin verder. “Ik kwam daar binnen en kwam tegenover negen man te zitten waaronder uiteraard ook de voorzitter, Arie Verbaan en vier spelers uit de selectie."


Bij Duindorp SV zijn ze best bereid wat dingen op poten te gaan zetten. De jeugd heeft allemaal al hetzelfde trainingspak, wat goed is voor de uitstraling, volgens Martin. Vanuit de club waren ook net tien nieuwe trainers geslaagd voor hun diploma. "De faciliteiten bij Duindorp SV zien er prima uit. Ik weet dat ik bij Duindorp SV moet strijden tegen een opgeplakte naam in de loop der jaren." Maar bij ODB was dat ook het geval, en daar is niets noemenswaardig voorgevallen, aldus de toekomstige trainer. "Ik zie dit juist als een uitdaging, want daar kan ik wel mee omgaan."

Leuke uitdaging

Martin is dus nu nog bezig bij ODB, maar zal toch met een schuin oog kijken naar de selectie van Duindorp SV. "Toevallig ben ik aanwezig geweest toen Duindorp SV tegen koploper Monster moest spelen. Qua instelling is het super, maar voetballend en ook qua fitheid, mag het allemaal wel wat beter", laat hij weten. De spits Francesco Fens blijft behouden voor Duindorp SV, hij zou aanvankelijk naar Houtwijk gaan. Martin heeft al eerder met hem gewerkt bij Kranenburg en Haaglandia, en de spits is enthousiast over zijn komst. Ook Nick Keus, die Martin nog kent van OBD waar hij voorheen voetbalde, is blij met de toekomstige trainer.

Het bestuur van Duindorp SV wil graag dat er iets meer uit de selectie wordt gehaald zodat de club uit de onderste regionen op kan klimmen. Daar heeft de trainer wel oren naar. "Ik zie genoeg aanknopingspunten om daar voor te gaan. Maar dan wel direct bij de start van het seizoen", geeft Martin aan.

"We zijn nu aan het kijken, of we het team op een paar plaatsen kunnen versterken en zo vorm kunnen geven. De eerste prioriteit is een andere doelman", vertelt Martin. Marco Harteveld, de huidige keeper, is 39 en heeft aangegeven nu toch echt te zullen stoppen. Hij was eigenlijk al gestopt, maar was toch weer van stal gehaald. Er komt al met al een drukke periode aan maar dat ziet Martin alleen maar als een hele leuke uitdaging.

Ook zal hij de groep van tevoren wat spelregels meegeven, zoals: twee keer per week trainen, en zorgen dat iedereen topfit aan de competitie begint. "Dan heb ik er alle vertrouwen in dat we bij Duindorp SV een mooi seizoen tegemoet kunnen gaan”, besluit Martin.