Festival Classique

Het strand ter hoogte van de keerlus van lijn 11 wordt langzaamaan omgebouwd tot festivalterrein. Van 9 tot en met 12 juni kun je hier met de voeten in het zand genieten van klassieke muziek door topmusici en cross-overs met popmuziek, film en dans tijdens Festival Classique 2022.

is hét klassieke muziekfestival voor iedereen. Twee jaar heeft het geen doorgang kunnen vinden door de coronamaatregelen, maar des te energieker komt het terug in 2022. Festival Classique doorbreekt de vaste setting van klassieke muziek, laat de concertzalen voor wat ze zijn, bouwt een iconisch festivalterrein midden op het Scheveningse strand en laat het zand, de wind en de zon doorklinken in de muziek. En tussen de concerten door kun je bij het horecapaviljoen genieten van een hapje en drankje.

Ruim twintig producties zijn te bezoeken op Festival Classique en alle concerten zijn gemaakt door en voor het vierdaagse festival. Na de publiekstrekkers Carmina Burana (2018) en Aida aan zee (2019) is het, na twee jaar uitstel, tijd voor een nieuwe meeslepende en grootse opera aan zee: La Traviata. Ruim 170 amateurzangers en topsolisten zoals Jessey-Joy Spronk en Denzil Delaere brengen het tragische verhaal van de onmogelijke liefde tussen de jonge edelman Alfredo en de courtisane Violetta. Regisseur Sybrand van der Werf maakt van Verdi's meesterwerk een eigentijdse, ingekorte versie voor deze stranduitvoering.