Afbeelding
Foto: Gerard Wessel

Feestelijke viering Priesterjubileum

Op zaterdag 4 juni luidden alle klokken van de H. Antonius Abtkerk, aan de Scheveningseweg, op volle sterkte. Aanleiding was het 25(+1)-jarig priesterfeest van pastoor Dolf Langerhuizen. Eigenlijk had dit feest op 1 juni 2021 moeten plaatsvinden, maar door de coronapandemie kon dit feest toen niet doorgaan.

Met de feestelijke openingszang 'De vreugde voert ons naar dit huis...' begon een plechtige eucharistieviering waarin de jubilaris voorging. Hij werd geassisteerd door vijf mede-celebranten. Dit waren collega's van zijn pastoraal team van de parochie Maria Sterre der Zee, waarvan de Antonius Abt geloofsgemeenschap deel uitmaakt en nog drie priesters waar pastoor Dolf in het verleden mee heeft samengewerkt.


Naast familieleden van de jubilaris was ook emeritus-bisschop Mgr. Ad. Van Luyn aanwezig die in 1996 als bisschop van Rotterdam pastoor Langerhuizen tot priester heeft gewijd. Verder was de kerk gevuld met parochianen, ook vanuit de vijf andere geloofsgemeenschappen die deel uitmaken van de parochie Maria Sterre der Zee.


Na de zegen en slotzang werden de aanwezigen uitgenodigd om buiten naast de kerk deel te nemen aan een receptie. Daar kon iedereen de feesteling onder het genot van een drankje en een hapje en onder vrolijke (draai)orgelmuziek zijn gelukwensen aan bieden.