Afbeelding
Foto: PR

Zilver op het NK Volleybal voor jongens van Kalinko

Afgelopen weekend was Volleybalvereniging Kalinko bijzonder succesvol tijdens het Nederlandse Kampioenschap voor jeugdteams. Zowel de Jongens B (14-16 jaar) als de Jongens C (12-14 jaar) behaalden een tweede plaats en sluiten daarmee een mooi seizoen met een zilveren medaille af.

De beide jongensteams waren in december als eerste geëindigd in de Hoofdklasse en daarmee gepromoveerd naar de Topklasse, het hoogste niveau in Nederland. Daarin eindigden beide teams als tweede en kwalificeerden ze zich voor de finale van het NK dat afgelopen weekend gespeeld werd.

Tijdens het finaleweekend boekten beide teams in de groepsfase uitstekende resultaten. De belangrijkste concurrent uit Huizen werd zowel bij de B- als bij de C-jeugd verslagen waarna een tweede plaats in de poule werd bereikt. Een prachtige finaleplaats was het resultaat. Daarmee bleek het maximale bereikt: bij de jongens C ging de overwinning in de finale naar Alterno uit Apeldoorn en bij de Jongens B trok Twente uit Enschede aan het langste eind.


Stappen

Kalinko is inmiddels een van de grootste volleybalverenigingen van Nederland en heeft een bloeiende jeugdafdeling die bij zowel de meisjes als de jongens meespeelt in de hoogste landelijke competitie. Veel spelers en speelsters spelen gedurende hun gehele jeugd bij de club. De succesvolle jongensteams zijn hier een voorbeeld van, beide teams bestaan grotendeels uit spelers die vanaf hun zesde bij de club actief zijn.

De komende jaren hoopt Kalinko de stijgende lijn door te zetten. Trainer/coach Gerard van Dop: "De afgelopen tien jaar is veel geïnvesteerd in de begeleiding van de jeugdteams en we beginnen daar nu de resultaten van te zien. Ook de topteams bij de dames en de heren doen het goed en zijn op weg naar de hogere niveaus in de nationale competitie. Dit geeft de jeugd de kans om ook hun volgende stappen bij Kalinko te maken."


Een belangrijke randvoorwaarde is de invulling van de kantine binnen de sporthal waar Kalinko zijn thuiswedstrijden speelt. Sinds de coronacrisis heeft Kalinko geen kantine en ontbreekt het daarmee aan een huiskamer binnen de club. Van Dop: "De sporthal biedt voldoende mogelijkheden om tot de realisatie van een mooi clubhonk te komen. Ik hoop dat Kalinko en de gemeente samen een goede oplossing weten te vinden. De club heeft het nodig en de jeugd verdient het om net als bij de voetbal of de hockey gezellig een drankje te kunnen doen."