SVC'08 houdt UVS in toom

SVC'08 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen kampioen UVS en wilde zeker niet als kanonnenvoer dienen voor de kampioenen. SVC'08 speelde het spelletje van de laatste weken dat zoveel punten had opgeleverd. Terugzakken op eigen helft en bij balverlies van de tegenstander de kortste weg naar het doel.

In dit geval had SVC'08 ook geen andere keuze omdat UVS voetballend de overhand had en SVC'08 ook teruggedrongen werd. Maar hoe vlot de Leidenaren ook combineerden het tempo lag te laag om gaten in de SVC'08 defensie te slaan. In de 20ste minuut kreeg SVC'08 een corner te nemen. De bal werd weggekopt, maar belandde opnieuw voor de voeten van een SVC-speler die de bal weer inbracht en het hoofd van Jordy de Bruin vond, 1-0. UVS schrok hier niet echt van en trok vijf minuten later de stand alweer gelijk, 1-1. Een stand die tot de rust gehandhaafd bleef. De tweede helft eenzelfde spelbeeld maar SVC'08 was nu veel gevaarlijker in de tegenstoot. UVS bleef aanvallen, maar echt intelligent gebeurde dat niet. In de 85ste minuut onderschepte Jesse Spaans knap een aanval. Waarna Coen Soonieus de bal inspeelde op Sait Alparslan. Met twee zaalvoetbalbewegingen zette hij zijn tegenstanders te kijk en speelde de vrijstaande Thomas Hughes aan. Deze bleef heel rustig en schoot de bal perfect in de verre hoek, 2-1. Bij deze stand bleef het en dropen de kampioenen chagrijnig af.