Afbeelding
Foto: PR

Keizerstraat gaat los met festival HipFest en Vlaggetjesdag

Eindelijk: het mag weer! HipFest (17 juni) en Vlaggetjesdag (18 juni) komen eraan, met de Keizerstraat als episch centrum. En Charly Lownoise sluit na drie jaar Vlaggetjesdag weer af op het plein naast de Oude Kerk.

Op vrijdag 17 juni brandt het enige echte gratis popfestival in het hart van Scheveningen weer los: HipFest! Van 18.00 tot 02.00 uur barsten meerdere buitenpodia en (horeca)gelegenheden in de Keizerstraat wederom uit hun voegen door het muziekgeweld van bekende acts, opkomende bands en jonge talenten die je gezien moet hebben!


HipFest heeft een programmering om je vingers bij af te likken. 'Eut' weergalmt hints vanuit de 90's met een geheel eigen sound. De band, die drie keer de status van 3FM Megahit verdiende, speelde onder andere op internationale festivals als Great Escape Festival, Noorderslag en Eurosonic. 'Banji' maakt een mix van pop, R&B en wiebelige synth-gedreven electrofunk. Deze band was onder meer supportact voor DI-RECT. De nieuwe Nederlandstalige band uit Den Haag 'Prins S en De Geit' mengt rap, elektronische en experimentele popmuziek. Het Amsterdamse duo 'CUT_' heeft de afgelopen vijf jaar hun stempel gedrukt op de Nederlandse elektronische popscene. Invloeden van bands als Massive Attack, Flume, Jamie XX zijn hoorbaar. Uit ons eigen Scheveningen geeft de act rondom zangeres Robin Dirksen een topshow: 'AVA NOVA'. De volledige line-up plus podiumlocaties worden in aanloop naar het festival bekendgemaakt.


Charly Lownoise 

Is het echt alweer drie jaar geleden? Ja, inderdaad. Maar de mensen die er in groten getale bij waren, kunnen het zich nog heel goed heugen. Charly Lownoise kijkt kort terug naar een hectische periode. "In het begin van de coronapandemie dacht ik ‘Alles staat stil, dus ik moet wel iets doen om niet te passief te worden.' Uiteindelijk ben je na twaalf online in the mix edities en zes Q&A's daar ook wel klaar mee, en verlang je gewoon weer naar dat oude oer-ritueel: lekker stampen met z'n allen op vette beats voor een fysiek publiek.”

Desalniettemin genoot Charly van de rust op de straten tijdens de lockdowns. Eigenlijk iets waar hij geregeld zelf voor kiest in de natuur en ter meditatie. "Binnenkort organiseer ik weer een zogenaamde Insight Intensive op een meditatieboerderij. Door middel van een gebalanceerd proces krijgen mensen inzicht in hun ware natuur, wat ze direct naar hun dagelijks leven kunnen kopiëren. Zeker na de coronaperiode zijn mensen gaan doorvoelen wat het betekent om een periode uit de ratrace te stappen. De aankomende meditatieretraite was binnen een dag vol, inclusief een lange wachtlijst. Dat zegt iets. Ik heb het gevoel dat dit programma en de methode één van de krachtigste is op het gebied van zelfontwikkeling. En wat mijzelf betreft: tussen die twee werelden van DJ’en en retraites organiseren, heb ik een hele goede balans gevonden aldus Charly.

Charly blijft het bijzonder vinden om in zijn hometown te mogen spelen. Toen hij vorige maand het podium van Live on the Beach betrad en al die mensen zag op het strand, gaf hem dat een extra impuls en verbinding. Vlaggetjesdag drie jaar geleden zal Charly niet snel vergeten. Ook nu sluit de Happy Hardcore DJ deze feestdag in de Keizerstraat af. "Wát een onvergetelijke dag was dat! Optreden op Scheveningen blijft een feestje. Ik heb er weer enorm veel zin in dit jaar. De dag ervoor ben ik trouwens jarig, dus ik zal het niet te laat maken.”


Talenten Aan Zee

Vlaggetjesdag Live in de Keizerstraat is onderdeel van het evenement Talenten Aan Zee. Dit talentontwikkelingsproject biedt jonge cultuurbeoefenaars workshops, masterclasses (De Dutch Don’t Dance Division, DJ Billy the Kit, Jonas Brøg) én een (mogelijke) podiumplek op Vlaggetjesdag. De kanshebbers voor zo’n mooi optreden spelen op zaterdag 11 juni vanaf 19.00 uur in Podium Aan Zee, Keizerstraat 58. Meer over Talenten Aan Zee verschijnt in de volgende editie van deze krant.


Tekst: Alexander Serban