Afbeelding

Waterscouts eindigen op tweede plek bij Kaagcup

Traditiegetrouw vond in het Hemelvaartsweekend de Kaagcup plaats, de grootste zeilwedstrijd in Nederland. Maar liefst 270 lelievletten en -schouwen verschenen aan de start. Na twee jaar geen Kaagcup was het spannend hoe de krachten verdeeld zouden zijn.

Dit jaar kwam team Discovery van de Scheveningse waterscouts uit in de standaardklasse (<18 jaar) het grootste deelnemersveld. Tijdens de classificaties op vrijdag stond er een stevige wind. In de loop van de middag kapseisde een lelieschouw waarna alle wedstrijden werden afgelast. Gelukkig werd het zaterdag beter zeilweer. Team Discovery startte als eerste van de vier deelnemende Scheveningse lelievletten. Door een slimme tactiek kwam team Discovery als vierde uit het startvak. Al snel werden twee boten ingehaald en de achtervolging ingezet naar de kopploeg. In een lang kruisvak wist de Discovery de koppositie over te nemen van een andere Haagse groep. Door geoliede samenwerking bleef team Discovery lange tijd aan kop. Helaas wisten zij deze positie niet te behouden. Hun tegenstrever ging sneller in het laatste stuk richting finish pal voor de wind. Zo behaalde het Scheveningse team een verdiende tweede plaats.

Ook de andere teams van de Haagse Waterscouts Baron van Pallandt hebben een goede race gevaren. Team Fram, haalde eveneens een tweede plek. In de vrije klasse (>18 jaar) behaalde zij in de instructieklasse met team Challenger op vrijdag een eerste plek. In de finales op zaterdag was het team goed voor een vijfde plaats. Isabelle Pieters werd met een gelegenheidsteam 18e in de vrije klasse, een nette prestatie in een wedstrijdveld met maar liefst 36 boten.