Afbeelding
Foto: PR

Stem op de wijkagenda van het Havenkwartier

In de eerste week van juni krijgen alle volwassen bewoners en ondernemers van het Havenkwartier een brief met een persoonlijke stemcode voor de wijkagenda. Tot en met 26 juni kan er gestemd worden op maximaal drie agendapunten die bewoners van het Havenkwartier het belangrijkst vinden voor de wijk. De thema’s met de meeste stemmen komen op de wijkagenda van het Havenkwartier.

Op dinsdag 10 mei was de bewonersbijeenkomst voor de wijkagenda. Er was veel belangstelling voor de avond, waardoor deze plaatsvond op een grotere locatie: de Thaborkerk aan de Van Boetzelaerlaan. Stadsdeeldirecteur Mendy van Veen verwelkomde de ruim 60 bewoners en 25 wijkpartners.


Daarna gingen de bewoners in twee deelsessies naar keuze in gesprek met medewerkers van de gemeente en wijkpartners. Dit om door te praten over thema’s die zij belangrijk vinden voor de wijk. Bewoners stelden vragen over deze thema’s en met een procesbegeleider bedachten zij mogelijke acties.


De gemeente heeft de input van alle deelsessies verwerkt in negen concept agendapunten. De negen thema’s waar u op kunt stemmen zijn: Groene wijk, Schone wijk, Aanpak verkeersoverlast en verkeersveiligheid, Veilige wijk, Parkeerdruk auto en fiets verlagen, Jongeren, Spelen, Verbeteren leefbaarheidspleinen en Ondersteuning aan bewoners.


Tot en met 26 juni kunnen bewoners stemmen op de thema’s die zij graag terugzien op de wijkagenda. Kijk voor meer informatie ook op de speciale wijkagenda-website:
havenkwartieraanzet.denhaag.nl.