Afbeelding
Foto: PR

Club Behouden Teelt trekt er weer op uit

Donderdag 19 mei gingen de mannen van Club Behouden Teelt weer op hun jaarlijkse uitstapje. De koers was deze keer zuidelijk.

De eerste aanleg was in Tilburg bij stokerij Schrobbelèr, waar de heren werden ontvangen met koffie en een warme kruidenlikeur met slagroom. Na de koffie volgde een excursie door het familiebedrijf en werd ook de kennis van oude zeerotten op de proef gesteld door een programma van reuk, geur en kleur waar te nemen.

Vervolgens gingen de mannen van Club Behouden Teelt ‘los van de kant’ en stoomden ze iets westelijk naar De Moer, net buiten Tilburg, waar de lunch werd genuttigd.

Met een goed gevulde buik togen de mannen naar Drimmelen, waar MS De Zilvermeeuw onder stoom lag te wachten om de groep door het mooie Biesboschgebied te voeren. Tot slot werd in Sleeuwijk het avondmaal genuttigd en keerden de heren hierna huiswaarts.

"De ervaring van deze dag leerde ons wederom hoe belangrijk het is om de ouderen uit hun dagelijkse sleur te halen”, vertelt Aad Taal, namens Club Behouden Teelt. "Ondanks we al een paar maanden in 2022 zitten, zien wij echt de naweeën van de coronapandemie die nog steeds bij een grote groep voelbaar is. Onze dank gaat uit naar diverse Scheveningse firma's en Stichting Schevenings Steunfonds die ons elk jaar weer in de gelegenheid stelt en financieel doneert om het voor deze groep betaalbaar te houden.”