Afbeelding

KVS/Maritiem met vertrouwen richting koploper

KVS/Maritiem staat op een ‘stevige’ derde plaats in de veldcompetitie en kan in theorie zelfs nog eerste worden. Zover is het uiteraard nog lang niet want zaterdag mag het zich eerst gaan meten met koploper en kersverse Korfbal League-ploeg Unitas/Perspectief. Unitas leek eenvoudig af te stevenen op de titel maar voelt nu toch de hete adem van Nieuwerkerk (op slechts één punt) en KVS (op twee punten) in de nek.

Zoals gezegd speelde KVS twee thuiswedstrijden achter elkaar. Eerste opponent was BEP, dat met een lekker gevoel de zaalcompetitie (kampioenschap) uit was gekomen. Na rust (8-7) schakelde KVS een tandje bij, terwijl bij BEP de krachten leken weg te vloeien. De uiteindelijke 18-13-overwinning van vorige week was dan ook zakelijk te noemen.

De tegenstander van afgelopen weekend, VEO, steeg anderhalve week geleden boven zichzelf uit door bijna het tot dan toe ongeslagen Unitas te verslaan. Nadat het driekwart van de wedstrijd voor had gestaan moest het zich pas in de slotfase gewonnen geven (22-21). Een week later volgde er echter een teleurstellend gelijkspel tegen Velocitas, dat daarmee het eerste punt van het seizoen wist te pakken. KVS pakte al snel een 2-0-voorsprong, maar VEO leek niet onder de indruk waardoor het tot aan 4-3 gelijk opging. Alhoewel de kansen over en weer redelijk gelijk verdeeld waren, was KVS vooral scherper in de afronding. KVS ging met een 10-5-voorsprong de rust in.

In een drukbezochte derby had KVS ook de tweede helft het betere van het spel. Toch bleef VEO vechten voor wat het waard was, wat soms tot pittige en felle duels leidde. KVS bouwde de voorsprong geleidelijk uit naar tien punten waardoor het KVS-trainersduo Kuipers/ Van der Plas ontspannen kon toekijken. Voor vertrekkend VEO-coach Breedveld is het een ander verhaal; hij moet VEO zien te behoeden van degradatie. Die onzekerheid is misschien ook voor potentiële kandidaten nog een obstakel want VEO heeft nog altijd geen opvolger weten te vinden voor Breedveld. KVS won uiteindelijk de derby volkomen terecht met 20-10 en mag zich op gaan maken voor een mooie wedstrijd volgende week: uit tegen koploper Unitas.

De wedstrijd op het fraaie Unitas-complex in Harderwijk begint om 15.30 uur. Voorafgaand speelt KVS 2 tegen Unitas 2 waar er voor KVS 2 alles aan gelegen is om punten te pakken en zo wat meer uit de onderste regionen te komen.