Afbeelding
Foto: Nico Mos

“Ik ga er niet vanuit dat we weer direct zullen degraderen”

KVS/ Maritiem is in de zaalcompetitie korfbal, met slechts één nederlaag, kampioen geworden én doet ook in de veldcompetitie goede zaken. Speelsters Laura Dijkhuizen en Indy Peters blikken terug op het seizoen en hoe de Scheveningse korfballers er voor staat.

Zowel Laura als Indy zijn pure KVS’ers, die al vanaf de jongste jeugd bij de Scheveningse korfbalvereniging spelen. “Mijn positie in het veld is voornamelijk voorin”, vertelt Laura. “Ik ben natuurlijk niet zo groot, dus mij onder de korf zetten heeft niet zoveel zin. Maar ik schiet graag en als het even kan, trek ik naar binnen.”

Indy: “Dit is mijn tweede jaar als senior. Ik ben begonnen in het tweede team en ben speel daar nog steeds, maar door afwezigheid van dames bij het eerste team, heb ik mijn kans gepakt. Mijn plek in het elftal is voornamelijk voorin en in de paalzone om daar mijn kansen te pakken en om medespelers in stelling te brengen.”


Beide dames hebben bijgedragen aan de voortgang van KVS/ Maritiem in de competitie. Laura: “Vooral in de playoff wedstrijden mag ik wel zeggen dat het erg lekker ging. De eerste wedstrijd scoorde ik er direct vijf, maar in de tweede wedstrijd werd ik verdedigd door twee dames. Daardoor ging het scoren iets moeilijker.” Indy valt bij: “Ik heb niet alleen bijgedragen met mijn doelpunten, maar ook met assists. Dus op meerdere fronten heb ik wel mijn steentje bijgedragen.”

De Scheveningse korfbalverenging hoopt dat zich binnenkort meer dames aansluiten bij KVS/ Maritiem. “Er zijn veel meer heren en iedere week is het weer puzzelen voor de trainer”, vertelt Indy. “Daarom zou het voor ons fijn zijn als nieuwe speelsters bij ons op het één na hoogste niveau willen komen spelen.”


Gedurende de zaalcompetitie zagen de kansen van KVS/ Maritiem er goed uit en lonkte het kampioenschap al vroeg. “In de veldcompetitie staan we derde. Ook daar is de ambitie om kampioen te worden, al zal dan echt alles mee moeten zitten”, weet Laura. “We staan nu twee punten achter op de koploper. Dat is in het korfbal één wedstrijd, als we winnen. Echt in eigen hand hebben we dat niet (meer), maar we hebben wel een zeer ambitieuze trainer.”

Die trainer is André Kuipers. “Ik vind zijn enthousiasme heel motiverend. Daarnaast is hij heel lang international geweest. En als hij dan iets zegt, pikken we dat wel serieus op. Dat was bij vorige trainers wel anders. Maar nu denk ik bij mezelf ‘inderdaad, het werkt’. Ik had veel eerder naar de trainers moeten luisteren”, lacht Laura. Indy vindt het enthousiasme van André ook fijn. “Hij is ook fanatiek, maar hij laat ons ook vaak dingetjes zelf oplossen en kauwt het dan niet allemaal voor en dat mag ik eigenlijk wel.”


Volgend seizoen speelt KVS/ Maritiem sowieso in de zaal in hoofdklasse. Mochten de Scheveningse korfballers ook op het veld kampioen worden, dan zal ook daar de hoofdklasse wachten. Een spannend vooruitzicht voor de speelsters. "Er komen meer teams in de hoofdklasse, acht om precies te zijn, en daar zitten ook wat mindere teams tussen. Ik ga er niet vanuit dat we na één seizoen weer direct zullen degraderen. Handhaving zal de insteek zijn”, aldus Laura.