Afbeelding
Foto: PR

Afgelopen donderdag werd in de wijkwinkel van de Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen, aan de Gentsestraat, voor de 700ste keer een lunch voor buurtbewoners bereid.

Riet van Beveren en haar vrijwilligers van de kookploeg hebben in de afgelopen ruim 10 jaar al 17.500 maaltijden uitgeserveerd aan inmiddels honderden zelfstandig wonende buurtbewoners die het fijn vinden om met elkaar, eens per week, gezellig te lunchen.


Ooit werd de 250ste lunchmiddag genuttigd in het bijzijn van niemand minder dan Erika Terpstra, bij de 300e waren er afgevaardigden van het Stadsdeelkantoor aanwezig en de 500e kon helaas door corona niet echt gevierd worden. Gedurende de corona periode werd er overigens wel gekookt en werden maaltijden afgehaald of bezorgd. Op 5 mei jongstleden werd er nog een speciale bevrijdingsmaaltijd geserveerd, in samenwerking met het comité 4 en 5 mei. De aanwezige ouderen konden hun herinneringen aan de bevrijding met elkaar delen en gratis werd de vrijheidssoep uitgedeeld voor buurtbewoners.


Maar nu, tijdens de 700ste lunch, was het weer feest in de Wijkwinkel! De die dag op het menu staande raapstelen waren diezelfde ochtend nog, vers geoogst uit de eigen wijktuin bij stadsboerderij ‘t Waaygat.

Riet en haar kookploeg, bestaande uit Els, Ineke, Kees, Raven, Shanta en Sophie werden hartelijk bedankt voor al hun harde werk. Mendy van Veen, stadsdeeldirecteur kwam dan ook bloemen brengen voor alle vrijwilligers.

En op de vraag 'Hoe nu verder?' scandeerden ze tegelijk: "We gaan enthousiast door, óp naar de duizendste!”