Afbeelding
Foto: Nico Mos

“Als je niet meer kan motiveren, moet je een beslissing maken”

Een half jaar geleden was het vanzelfsprekend dat Duindorp SV trainer Remco Torken nog zeker een seizoen trainer zou blijven van Duindorp SV. Echter de afgelopen weken heeft de trainer doen besluiten om achter het hoofdstuk Duindorp SV, na vier seizoenen, een punt te zetten.

Remco kijkt terug op vier seizoenen met verschillende ups en downs. “We zijn in de 3e klasse gebleven en ook dit seizoen heb ik er vertrouwen in dat we in de 3e klas zullen blijven. Daarnaast heb ik jonge spelers de kans gegeven om zich te ontwikkelen bij de selectie”, vertelt Remco. “Duindorp SV is een hele mooie vereniging. Ik heb er veel nieuwe vrienden bij gekregen. En ik ben dankbaar voor de mooie jaren. Ik ben zeker straks ook wel eens terug te vinden langs de lijn als supporter.”


Remco vertelt over de beweegredenen voor zijn aangekondigde vertrek. “Ik zou nog een jaar doorgaan bij Duindorp SV, maar ik ben gaan nadenken. Na vier seizoenen heb je wat opgebouwd met de club. De club zelf is bezig om zich breder op de kaart te zetten en de prestaties van de jeugdelftallen gaan steeds beter. Daarnaast komt er komende zomer eindelijk een kunstgrasveld. Allemaal goede dingen voor de club”, legt Remco uit. “Alleen heb ik het gevoel dat ik sommige spelers niet genoeg meer kan motiveren om er het beste uit te halen. Als hoofdtrainer moet je dan besluiten wat het beste is voor het team en de club, uiteindelijk is dat het belangrijkste.”

De trainer ziet wel dat het besef er is bij het team en dat er punten gepakt worden. “Maar het is jammer dat het besef pas aan het eind van de competitie komt. Eigenlijk wil je dat, als trainer, vanaf het begin van de competitie zien. Met deze groep kun je mijn inziens gemakkelijk bij de eerste zes eindigen.”


Remco heeft inmiddels een andere vereniging gevonden om daar volgend seizoen als trainer aan de slag te gaan. “Toen ik bij Duindorp heb medegedeeld dat ik ging stoppen, kwam deze andere club snel op mijn pad. Daarvoor was een andere club eigenlijk niet aan de orde, omdat ik gewoon verder wilde gaan met de groep bij Duindorp SV. Dus dat was een geluk bij een ongeluk. Had ik niets anders gehad, dan had ik lekker een jaartje voetbal gaan kijken, of misschien zelf nog ergens gaan voetballen”, aldus Remco.

Inmiddels is bekend dat Remco volgend jaar trainer wordt bij KRSV Vredenburch in Rijswijk.