Inschrijving vaartocht Scheveningse oud-vissers 2022

Op vrijdag 17 juni aanstaande, de dag voor Vlaggetjesdag 2022, zal afhankelijk van de weersomstandigheden wederom een vaartocht op zee plaatsvinden. De vaartocht is bedoeld voor Scheveningse oud-vissers en oud-medewerkers uit de visverwerkende industrie vanaf 65-jarige leeftijd. Evenals voorgaande jaren zal er gelijktijdig- voor de aan wal blijvende (oud-vissers) vrouwen- een Schevenings walprogramma zijn.


De organisatie is wederom in handen van de Stichting Scheveningse Oud-Vissers & Visserij (SOVV). Er wordt gevaren met de schepen Fortuna van Rederij Groen en met de Trip Junior van Rederij Trip vanaf de brasserie ‘Het Gouden Kalf’, aan de Dr. Lelykade 1D.

Deelname aan de vaartocht is gratis. Eventuele medische verzorging is aan boord aanwezig. Om te kunnen meevaren, moet men zelfstandig ter been zijn en niet hulpbehoevend. Het meevaren, geschiedt geheel voor eigen risico.

Voor de vaartocht zijn maximaal 175 plaatsen beschikbaar. Voor het vrouwen-walprogramma maximaal 80. Bij overschrijding van het maximale aantal zal een loting plaatsvinden.

De aanmelding is slechts schriftelijk mogelijk en alleen door invulling en inlevering van de onderstaande 'Aanmeldingsbon Vaartocht' op een van de navolgende adressen: Bert van der Toorn, Vermaasstraat 1, 2584 RB Scheveningen, of Marie-Anne van der Toorn, Breezandstraat 43, 2583 NW Scheveningen.

De aanmeldingstermijn loopt vanaf heden. De sluitingsdatum voor aanmelding is maandag 30 mei aanstaande. Wie geplaatst is, krijgt voor 13 juni aanstaande een schriftelijke uitnodiging thuisgestuurd. Over de uitslag van aanmelding en plaatsing is geen overleg mogelijk. Vol is vol!


Programma

Het programma op vrijdag 17 juni zelf is als volgt: om 11.45 uur verzamelen aan de kade voor het ‘Het Gouden Kalf’ aan de Dr. Lelykade van de Tweede Haven. Om 12.00 uur wordt aan boord gegaan met om 13.00 uur het vertrek naar zee, waarbij de mannen door de meegekomen vrouwen worden uitgezwaaid.

Voor de aan de wal gebleven oud-vissersvrouwen vindt er tijdens de vaartocht als walprogramma in ‘Het Gouden Kalf’ een echt Schevenings samenzijn plaats onder het genot van een ‘bakje met een dingetje en een gleisje’. Zij moeten zich voor dit walprogramma aanmelden door inlevering van de Aanmeldingsbon walprogramma.

Om circa 15.30 uur zullen de schepen binnenkomen en door de vrouwen worden verwelkomd waarna een groepsfoto voor de Fortuna wordt genomen. De middag kan dan nog gezamenlijk tot 17.00 uur in ‘Het Gouden Kalf’ worden voortgezet. Zowel aan boord als aan de wal zullen consumpties verkrijgbaar zijn tegen inlevering van een consumptiemunt die voor de aanvang van het programma wordt verstrekt.