Update voetbalkooi Duindorp

Het is nog steeds niet bekend of de voetbalkooi aan de Houtrustweg wel of niet terugkomt. Dit laat de gemeente Den Haag weten in een update. 

Afgelopen maand heeft de gemeente een overleg gehad met het bestuur van Wijkberaad Duindorp en Bewonersorganisatie Havenkwartier en een aantal betrokken bewoners. Tijdens het overleg is afgesproken dat de gemeente ontwikkelingen tijdig deelt met alle betrokkenen.


In september 2019 is de voetbalkooi op het voormalige Norfolkterrein verwijderd, vanwege bouwwerkzaamheden aan de Houtrustweg. In 2021 is door de gemeente een start gemaakt met werkzaamheden voor terugplaatsing van een nieuwe voetbalkooi, die gemaakt is van geluidsarme materialen. Tegen de aangevraagde omgevingsvergunning is bezwaar ingediend.


De terugplaatsing van de kooi is uitgesteld totdat de rechtbank de beroepen heeft behandeld en daarin een uitspraak heeft gedaan. Een van de belangrijkste bezwaren betreft het geluidsaspect. Hier wordt nu onderzoek naar gedaan.


De gemeente wacht sinds afgelopen jaar op de rechtbank voor behandeling van de zaak. Naar verwachting zal de behandeling voor de zomer plaatsvinden. "Tot die tijd is er helaas geen duidelijkheid over terugkeer van de voetbalkooi op de beoogde plek", aldus de woordvoerder. De gemeente blijft de locatie aan de Houtrustweg de juiste plek vinden voor de voetbalkooi.