Scheveningen pakt winst in laatste minuten

SVV Scheveningen deed afgelopen zaterdag weer goede zaken. De mannen van trainer John Blok wonnen in Spakenburg namelijk met 1-2 van het eens roemruchte IJsselmeervogels. De Schollekoppen staan in de tweede divisie nu op de achtste plaats.

Zaterdagmiddag ging Scheveningen bij de ‘roden’ op bezoek. Het duel op Houtrust hadden de groen-zwarten met 2-1 gewonnen. Al vroeg in het duel kwam IJsselmeervogels op voorsprong, 1-0. Halverwege de eerste helft kwam Scheveningen tot wat kleine kansjes, maar het vizier stond nog niet op scherp. Vlak voor rust had goalgetter Michael de Niet van Scheveningen zijn vizier bijgesteld en schoot de 1-1 binnen.

Een tussenstand waarmee een matig spelend Scheveningen op dat moment meer dan tevreden moest zijn. In het tweede bedrijf gebeurde er niet veel meer op sportpark De Westmaat. Lang leek het erop dat de wedstrijd in een gelijkstand zou eindigen. Maar Rowdy van der Putten dacht daar anders over. De aanvaller van Scheveningen schoot acht minuten voor tijd de 1-2 in de touwen.

Met nog vijf duels te gaan is Scheveningen opgeklommen naar de achtste plaats in de Tweede Divisie. Aanstaande zaterdag speelt Scheveningen haar eerstvolgende (thuis)wedstrijd. Het op de zesde plaats staande Rijnsburgse Boys komt dan op bezoek.