Kalinko kampioen in promotieklasse

Na een serie vrije weekenden en uitgestelde wedstrijden mochten de volleybalheren van Kalinko Heren 1 eindelijk weer eens het veld in om een balletje te slaan. De tegenstander was ditmaal Leython DC Heren 2.

Het door blessure geteisterde team van Kalinko had echter geen brede selectie voor deze wedstrijd. Het team had nota bene geen enkele wissel en twee spelers moesten op een positie spelen waarop zij nog nooit hadden gespeeld. Dit was aardig terug te zien in het niveau van het spel.

De mannen van Kalinko waren in de eerste set te sterk voor Leython en wonnen met 25-20. Het goede spel van de eerste set werd doorgezet naar de tweede set. Aan het einde van de set trokken de mannen van Kalinko een eindsprintje en wonnen de set overtuigend met een score van 25-17.

De derde set bracht wat meer moeilijkheden met zich mee. Het ervaren Leyton maakte veel grapjes tijdens de wedstrijd. Kalinko deed hierin mee, wat de sfeer ten goede kwam, maar ten koste ging van de concentratie. Hierdoor keek Kalinko aan het begin van de set al tegen een achterstand aan. De achterstand bleek moeilijk in te halen. Aan het einde van de set probeerde Kalinko het nog recht te trekken, maar dit bleek tevergeefs. De set werd met 25-23 verloren.

De vierde set was ineens een belangrijke geworden en coach Ans de Graag liet weten dat er een tandje bijgezet moest worden. Dit leverde de volle focus op van Kalinko en leidde naar een 25-23 eindstand.

De 3-1 winst leverde vier punten op. En ondanks dat het niet de meest daverende wedstrijd was, waren dit wel belangrijke punten. Kalinko werd hiermee namelijk kampioen in de promotieklasse.

De Nederlandse Volleybalbond heeft helaas besloten dat er dit seizoen geen promotie of degradatie plaatsvindt in verband met corona. Dit betekent dat, tenzij de bond de aanvraag om te spelen in de derde divisie accepteert, het team volgend jaar waarschijnlijk wederom in de promotieklasse speelt.