Afbeelding
Foto: PR

Studenten geven ouderen een geweldige dag

Studenten van de Hotelschool Den Haag in het Belgisch park, hebben zich onlangs van hun beste kant laten zien. Nu het na de coronaperiode mogelijk is voor ouderen en jongeren om samen weer wat te ondernemen, hebben studenten Bram van der Endt en Mitchell Mos contact gelegd met woonzorgcentrum Zeewinde, aan de Nieuwe Parklaan, om de ouderen die daar wonen van een geweldige dag te voorzien.

"Namens het Sonnema Dispuut hebben we een motto dat luidt, ‘Wie goed doet, goed ontmoet'. We wilden dit op een bijzondere manier uitvoeren, zeker nu de ouderen het de laatste jaren extra zwaar hebben gehad", aldus Mitchell Mos, die zelf op Scheveningen is geboren en getogen.

De zogeheten ‘kandidaten' van het Sonnema Dispuut stonden al vroeg op de stoep om de groep ouderen te verrassen. Bij aankomst van de twee studenten, was de groep laaiend enthousiast omdat ze op stap gingen met twee jongemannen. De ochtend begon met een wandeling naar de markt in de Stevinstraat. Eenmaal aangekomen op de markt, werd er bij een lunchroom in de straat op het terras koffie gedronken en vertelden de ouderen hoe ongelooflijk blij ze zijn dat de ‘kandidaten' de tijd hebben genomen om deze dag te organiseren.

Voor de studenten was het ook een leerzame ervaring. "Het viel op hoe zwaar het werk in de zorg voor dementerenden is. Na deze dag is het respect voor het werk dat zorgverleners leveren echt gegroeid", aldus Mitchell. Hij vervolgt: "Het is voor ons weer bevestigd dat eenzaamheid nog steeds massaal aanwezig is onder de ouderen, terwijl het een kleine moeite is om deze groep zich minder eenzaam te laten voelen door gewoon de tijd voor ze te nemen."