Afbeelding
Foto: Dick Teske

Officiële opening van de vernieuwde Noordboulevard

Het zat de ondernemers op en aan de Noordboulevard bepaald niet mee. In 2018 werd gestart met de verbouwing van het noordelijke deel van de boulevard. Toen de werkzaamheden hun voltooiing naderden en de oude en nieuwe ondernemers eindelijk de deuren konden openen, sloeg corona toe. Maar van uitstel komt gelukkig geen afstel: eindelijk vindt de feestelijke opening van de hernieuwde Noordboulevard plaats.

Op vrijdag 6 mei zal de burgermeester Jan van Zanen de officiële opening verzorgen waarna een weekend vol festiviteiten gepland staat. De betrokken horecaondernemers kunnen hun enthousiasme moeilijk bedwingen. Zij moesten hun splinternieuwe zaken direct na de oplevering sluiten vanwege de tweede lockdown. “Afwachten en nietsdoen, zit niet in onze ondernemersaard. Afgelopen jaar was een lastige periode, maar heeft ons wel de kans gegeven om de staande concepten te finetunen en te perfectioneren. We zijn ontzettend trots op wat we met elkaar hebben neergezet. Nu willen we vieren dat we echt open zijn”, aldus Jie Ling, exploitant van de Foodhall Scheveningen.


Grand Openingsfestival

Op de nieuwe Noordboulevard vestigden zich niet de minste namen. Zo investeerde horecatycoon Won Yip in de spraakmakende Foodhall Scheveningen, dat onderdak biedt aan zestien lokale ondernemers, ieder met hun eigen specialiteit. Ook horecaondernemer Laurens Meijer vestigde zich er met een vestiging van Moeke Bar & Keuken en Martin Nijdam vestigde er de Three Sisters Pub. Tijdens een driedaags evenement in het laatste weekend van de meivakantie, presenteren de ondernemers van de vernieuwde Noordboulevard zich aan het publiek. Strandtenten, boulevardzaken en kiosken, iedereen doet mee. Er is een programma met livemuziek, entertainment op straat en kinderactiviteiten. Op 6 mei rond 14.00 uur opent burgemeester Jan van Zanen de Noordboulevard officieel.


Boulevard met allure

De Scheveningse Noordboulevard werd in 2020 volledig op de schop genomen. Waar de oude Noordboulevard nog een vergeten stukje Scheveningen was, is dat nu een ander verhaal. De nieuwe boulevard is langer, breder en heeft een licht gebogen vorm. Dit zorgt ervoor dat de Noordboulevard beter aansluit op de kustlijn en de aangrenzende duinenrijen. Tussen de strandpaviljoens en de Noordboulevard is ook een helling geplaatst met helmgras voor een natuurlijke look. Daarnaast zijn de toegangen naar het strand ruimer gemaakt, natuurstenen zitbanken geplaatst en drie nieuwe kiosken geopend. Voet- en fietspaden zijn vernieuwd en veiliger gemaakt voor een betere doorstroom. De nieuwe ondergrondse parkeergarage biedt ruimte aan maar liefst 700 auto's en geeft direct toegang tot verscheidene horecazaken.