Afbeelding
Foto: Nico Mos

“Ik ben benieuwd waar mijn plafond ligt”

De roots van David Kappel (24) liggen in Rotterdam, maar inmiddels is hij meer dan bekend in Den Haag. De afgelopen jaren voetbalde hij bij hoofdklasser HBS, maar volgend seizoen gaat hij de uitdaging aan en maakt de overstapt naar SVV Scheveningen.

David begon zijn voetbalcarrière in Rotterdam. “Ik ben in de mini F-jes begonnen bij Excelsior Rotterdam. Toen naar de amateurs van Sparta. Daarna naar Spartaan’20 en uiteindelijk ben ik bij Leonidas terecht gekomen. Die club was ook redelijk dicht bij mijn huis. Ik heb daar vanuit de C-jeugd het eerste elftal gehaald. Helaas bestaat deze mooie club niet meer”, vertelt David. Toen hij naar Den Haag verhuisde, kwam hij bij HBS terecht. “Inmiddels ben ik aardig bekend in Den Haag, al blijft Rotterdam nog steeds mijn stad hoor.”

De overstap naar SVV Scheveningen was geen moeilijke keuze voor David. “Ik woon hier in de buurt. Daarnaast ken ik wel een aantal mensen bij Scheveningen, waaronder mijn goede vriend Gautam Kalpoe en scout Ben van Dam, die mij destijds naar HBS heeft gehaald.”


Naar eigen zeggen is dit het eerste seizoen bij HBS dat David echt fit is. “Het hele eerste seizoen bij HBS heb ik met een blessure gelopen”, legt David uit. “Het bleek dat ik een scheurtje in het bot van mijn voet had. Ik heb toen nog een tijdje doorgelopen met pijnstillers, maar op een gegeven moment hield het gewoon op. Nu ben ik hersteld en loopt het gewoon lekker, doelpunten maken en assists geven.”


Zelf ziet David zich als technisch, vaardig en creatief aanvallend op het veld. “Ik denk dat ik wel een voetballer ben die iets kan creëren. Ik ben weliswaar links, maar kan rechts ook uit de voeten. Ik ben een speler, die vanaf de vleugels komt, maar momenteel sta ik bij HBS in de spits. En dat gaat mij ook goed af. Verder ben ik ook een type voetballer, die het publiek vermaakt.”


Bij HBS heeft David min of meer een vrije rol. “Trainer Bas Steffens laat mij gewoon mijn ding doen op het veld. Bij Scheveningen ben ik wel voor de vleugels gehaald”, legt David uit. David kijkt er naar uit om samen te werken met trainer John Blok. “John is gewoon een fijne vent. Je merkt ook aan de spelers, die al langer bij SVV voetballen, dat ze het naar hun zin hebben bij Scheveningen. Daarom kijk ik er ook naar uit daar te gaan voetballen en wil ik daar deel vanuit gaan maken.”


Ook het spelen op het niveau van de Tweede Divisie trekt David. “Ik ben ervan overtuigd, dat ik, met m’n 24 jaar, het niveau aankan en wil dat graag laten zien. Ik ben ook benieuwd waar mijn plafond ligt, dat weet ik nu nog niet. Of dat Scheveningen is en of ik gemakkelijk het niveau daar aan kan, we gaan het zien. Voor mijn gevoel zit er nog rek in. Ook kijk ik er naar uit om op zaterdag te gaan voetballen, zodat je daarna nog een heel weekend voor je hebt.”