Afbeelding
Foto: Harry Oosterveen

Buurtbakkie brengt pijnpunten uit de buurt naar voren

Het Buurtbakkie in de Sleepnetstraat is een succes geworden. Per dag bezochten circa vijftig personen uit de buurt de buurtbus om tips, ideeën of onwelgevallige zaken in het wijkje door te geven. Alle bevindingen worden doorgespeeld aan de gemeente, zodat die ermee aan de slag kan gaan. Donderdag was de laatste van vier middagen informatie verzamelen.

“We boften erg met het goede weer”, zegt Danielle Moonen, opbouwwerker bij Kommunika. “Vorige week dinsdag en woensdag hadden we een grote aanloop van mensen die iets te melden hadden. Jong en oud wisten onze buurtbus te vinden en het mengde zich lekker.”

Op het miniterrasje kunnen bewoners hun ei kwijt of een beetje socializen. Belangrijk terugkerend punt dat bijna elke omwonende dwars zit, is de ongezellige speeltuin tussen de flats, die door de aanwezigheid van zwervers onveilig is voor de kinderen uit de buurt. "Vroeger onderhield HaagWonen de plek regelmatig, maar dat gebeurt al twee jaar niet meer. Opknappen is nodig zodat de speeltuin geen verkeerde lieden meer aantrekt. Het is echt een armoedig zootje”, aldus buurtbewoonster Heleen.

Bewoners noemen hondenpoep en overlast van gestalde fietsen als andere probleempunten. Moonen: "Al deze punten koppelen we terug naar de gemeente.”


De volgende stopplaats van het Buurtbakkie is Duindorp. Medio juni kunnen Duindorpers zich melden bij de buurtbus.