KVS/Maritiem zet goede lijn voort op het veld

Nog maar nauwelijks bekomen van het kampioensfeest in de zaal, stond voor KVS/Maritiem 1 alweer de eerste veldcompetitie-wedstrijd op het programma.

Dat de veldcompetitie nauwelijks een week na het einde van de zaalcompetitie startte, heeft nog altijd te maken met de naweeën van de coronapandemie. Dat er nu meteen tegen een tegenstander van formaat werd geopend op het veld was een mooie graadmeter voor KVS.

Ondanks dat er nauwelijks was getraind, won KVS knap van zaalhoofdklasser GKV/Enomics.

Acht minuten voor tijd keek KVS nog tegen een 16-13-achterstand aan en leek het de punten in Gorinchem te laten, maar na een fraaie eindsprint ging KVS er toch nog met de twee punten vandoor. Het won met 16-19, mede dankzij vier doelpunten van Youri Nadorp en drie doelpunten van Indy Peters.

Voorlopig heeft de selectie rust want de volgende wedstijd is pas weer op zaterdag 14 mei, thuis tegen BEP.