Afbeelding
Foto: Annemieke van der Togt

Shary-An lanceert Nederlandstalige EP: ‘Ode Aan De Liefde’

Vorige week lanceerde de op Scheveningen woonachtige Shary-An haar Nederlandstalige EP ‘Ode Aan De Liefde’ tijdens een concert in een vol poppodium PAARD.

Na de succesvolle release van drie Nederlandstalige singles (‘Ik Ben Hier', ‘Dansen' en 'Zwemmen in de discotheek') is zij terug met meer Nederlandstalige muziek. Voor haar EP heeft Shary-An samengewerkt met artiesten als MEAU, Ruben Annink, Maaike Ouboter en Gerson Main. De EP is geproduceerd door Sjoerd de Vries. Het volgende concert van Shary-An is op 14 mei in de Melkweg in Amsterdam.


Op de uit zes nummers bestaande EP is de muzikale reis van Shary-An te horen. Je hoort de zangeres op een andere manier, maar toch blijft het heel herkenbaar. Shary-An: "Het is heel persoonlijk geworden, omdat ik de reis zelf heb meegemaakt. Het gaat over onzekerheid, de rush van het leven en het moeten beseffen dat je goed genoeg bent. Mijn gevoelens heb ik nog nooit eerder zo op papier kunnen krijgen en ik durf het nu te delen met de buitenwereld.” De reis begint met de eerste Nederlandstalige single van Shary-An: ‘Ik Ben Hier' en eindigt symbolisch met een nieuw nummer: ‘Genoeg Is Genoeg'. De zangeres zingt in dit nummer: "Genoeg Is Genoeg: Dat we de zon zien, dat we gezond zijn, dat we de liefde mogen bedrijven. Focus op morgen, gister is tijdelijk. Genoeg is genoeg.”

Shary-An is het afgelopen jaar moeder geworden van dochter Billie. Speciaal voor haar vrouw Nena en voor de kleine Billie heeft zij het nummer ‘Ode Aan De Liefde' geschreven. Een citaat uit het nummer: "Dit is een ode aan de liefde, dit is een ode aan m'n vrouw, dit is een ode aan mijn dochter Billie, die ik samen deel met jou.” Het moederschap hoor je terug op de EP. De liefde is waar het leven voor Shary-An om draait. Het moederschap is liefde en haar hart is opengegaan tijdens het schrijfproces van de nummers.

In poptempel PAARD presenteerde Shary-An haar Nederlandse songs voor het eerst aan het grote, uitzinnige publiek. Het eerste exemplaar van de EP ‘Ode Aan De Liefde' kreeg de zangeres uit handen van NPO 3FM radio-dj Eva Koreman. De EP is te beluisteren via Spotify en andere streamingdiensten.