Afbeelding
Foto: JvC

Aan het werk voor herinrichting langs tramlijn 16

Tot half juni zijn er werkzaamheden tussen de Stadhouderslaan en de Koningin Emmakade. De gemeente vernieuwt hier het spoor en haltes van tramlijn 16. Dat gebeurt om het spoor geschikt te maken voor de nieuwe lagevloertrams.

Aan de Stadhouderslaan werkt de gemeente aan het spoor en de tramhaltes aan de Stadhouderslaan en de Statenlaan. Hierdoor is de Stadhouderslaan, tussen het Statenplein en de President Kennedylaan, afgesloten voor het verkeer. Voetgangers kunnen nog wel langs de werkzaamheden lopen.

De kruising Waldeck-Pyrmontkade en Laan van Meerdervoort is ook afgesloten tot en met begin mei. De kruising Stadhouderslaan met de President Kennedylaan is aansluitend afgesloten tot en met begin juni.

Waar dat kan, combineert de gemeente het vernieuwen van de tramlijnen met het vervangen van de kabels, leidingen en riolering. Ook worden diverse pleinen en wegen opgeknapt.

Tijdens de werkzaamheden rijdt tram 16 een andere route tot en met 13 februari 2023. Daardoor rijdt de tram niet langs alle haltes. Hou rekening met extra reistijd en bekijk de actuele dienstregeling op de website van de HTM, www.htm.nl.