Afbeelding
Foto: Martijn Sinnema

Scouts Sint Jorisgroep 5 winnen regionale kookwedstrijden

Op zaterdag 9 april was er gezellige drukte bij de regionale kookwedstrijden van de scouts uit Den Haag (11-15 jaar). In het Oostduinpark bij Scouting Stanley 55 zorgden de vele aanwezigen voor veel bekijks door voorbijgangers.

Ruim 30 subgroepjes proberen de jury te verleiden met hun zelfbereide gerechten. Met een voor- hoofd en nagerecht gingen de subgroepjes van vier à zeven personen aan de slag met zelfbedachte gerechten. Het thema van dit jaar was Meatlovers. Dat zorgde ervoor dat de jury veel burgers voorgeschoteld kreeg.

Er deden naast de Scheveningse Scouting Sint Jorisroep 5 nog zeven Haagse Scoutinggroepen mee aan het evenement, welke volledig werd georganiseerd door vrijwilligers.


Scouting Sint Jorisgroep 5 deed mee met zes subgroepjes, die allen de top 10 van het klassement wisten te bereiken. De winst ging dit jaar naar subgroep de Reigers, die als voorafje chickenwings hebben gemaakt. Daarna kreeg de jury rijk gevulde taco's en als toetje een vlaflip welke volledig versierd was.


De regionale kookwedstrijden was het eerste grote Scoutingevent dat voor deze leeftijdsgroep werd georganiseerd sinds corona. Gelukkig hoeven de scouts niet lang meer te wachten, want in mei gaan de vele groepjes weer de strijd met elkaar aan tijdens de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). Dan kamperen we een weekeind lang op Scoutingkampeerterrein Staelduin in 's-Gravenzande. Dan worden we onder andere beoordeeld op kampeertechnieken, hike, koken, spel en thema. De twee winnaars mogen dan naar de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW).