Afbeelding
Foto: De Scheveninger

Keizerstraat hangt opbrekingen boven het hoofd

Het plan van de gemeente om wateroverlast in de Keizerstraat tegen te gaan, zorgt voor hoofdbrekens bij de ondernemers van het historische winkelhart. Om een infiltratiesysteem in de grond te plaatsen moet de straat maandenlang van gevel tot gevel open liggen.

De planning is tegen het zere been van de ondernemers die na alle corona-ellende nu weer maandenlange opbrekingen tegemoet zien. "De winkelstraat wordt eerst vier maanden van gevel tot gevel opgegraven. Na die vier maanden wordt er een tijdelijke bestrating gelegd, omdat er na één jaar natuursteen wordt gelegd. Dit zal wederom vier maanden in beslag nemen. In totaal zal de winkelstraat dus acht maanden in verbouwing liggen met alle (financiele) gevolgen van dien", aldus Remco Striegel van de BIZ Keizerstraat.

Hoewel de winkeliersvereniging uiteraard wil dat de wateroverlast wordt aangepakt, heiligt het doel de middelen niet volgens hen. De gemeente heeft namelijk nooit geïnventariseerd hoeveel bewoners en ondernemers daadwerkelijk last hebben van wateroverlast en wat de oorzaak hiervan is. Ook andere mogelijke aanpakken zijn niet onderzocht. Remco: "Waarom wordt er niet gekeken naar andere oplossingen zoals groene daken of meer groen in en rond de Keizerstraat? Wij zijn zelfs een project aangegaan met Green2Live om regentonnen te plaatsen bij alle regenpijpen in de winkelstraat."

Ondanks de bezwaren van ondernemers heeft de gemeente in de eerste week van april laten weten het plan om een infiltratiesysteem te plaatsen in het najaar van 2022, voorlopig door te zetten.