Afbeelding

KVS/Maritiem promoveert naar de Hoofdklasse

Het is de korfballers van KVS/Maritiem gelukt om promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. In een kolkende Blauw-Withal in Amsterdam werd Rohda zaterdagavond met 20-27 verslagen.

De Amsterdamse Blauw-Withal was voor zeker tweederde gevuld met KVSā€™ers en kleurde voor deze gelegenheid dus bijna helemaal rood-zwart. Ondanks dat de spelers zich amper verstaanbaar konden maken vanwege de luide aanmoedigingen, bleef KVS koel en pakte het al snel een 0-3-voorsprong. Maar Rohda, dat vooraf nog geloofde in een stunt, vocht zich terug in de wedstrijd en zo ging het in de beginfase tot aan 4-4 gelijk op. Rohda dacht het gevaar van Laura Dijkhuizen op te lossen met een soort van dubbele dekking waardoor de vrijgelaten Martine Rog regelmatig vrij kon aanleggen. Met twee doelpunten in de eerste helft hielp zij KVS tot twee keer toe aan een belangrijke voorsprong van twee punten. Het slotakkoord van de eerste helft was echter voor Youri Nadorp die met zijn vijfde doelpunt de 10-13 liet aantekenen.

Nog altijd was de wedstrijd niet gespeeld want Rohda bleef tot de allerlaatste minuut strijden voor een goed resultaat. Toch liep KVS uit naar een 11-17-voorsprong, mede dankzij twee treffers van Corine van Veen. Van Veen had misschien wel de lastigste opdracht van de avond door het op te nemen tegen Jessica Vermeulen. Ondanks dat Vermeulen vijf velddoelpunten voor Rohda wist te maken (en daarnaast nog twee strafworpen wist te verzilveren), kon Van Veen terugkijken op een prima wedstrijd.

In een hectische slotfase, waarin het vrije ballen en strafworpen regende, kwam Rohda nog angstvallig dichtbij (19-21). Na een time-out van KVS liepen de Scheveningse korfballers uit naar een 19-23-voorsprong dankzij twee doelpunten van Laura Dijkhuizen. Het verzet van Rohda was daarmee gebroken want het wist daarna nog slechts eenmaal te scoren.

Terwijl op de tribunes het kampioensfeest al was losgebarsten, werd het laatste doelpunt op een fraaie manier gemaakt door aanvoerder Pieter Redelijkheid. Met een achterwaartse one-hander zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat het kampioensfeest kon beginnen. KVS won uiteindelijk met 20-27 en promoveert hierdoor volgend jaar naar de Hoofdklasse in de zaal.