Afbeelding
Foto: PR

Omniversum en Museon gaan samen verder als One Planet

Vandaag, woensdag 20 april, vind de officiële opening plaats van One Planet. De iconen Museon en Omniversum gaan samen verder als One Planet, hét landelijk impactcenter voor een duurzame toekomst. Minister Rob Jetten zal de opening verrichtten.

One Planet neemt bezoekers mee in de uitdagingen waar de wereld voor staat. Met de One Planet Dome, One Planet Expo en OnePlanet NOW! – inspireren, leren en doen – biedt One Planet een positieve blik op een duurzame toekomst.

One Planet richt zich op de aarde, mens en duurzame ontwikkeling. Kern is de drietrap ‘inspireren, leren en doen.’ In grootbeeldtheater One Planet Dome bekijk je adembenemende films op het enorme koepelscherm van maar liefst 840 m². Bij One Planet Expo leer je meer over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen die de VN vóór 2030 wil bereiken om van de aarde een betere plek te maken. En op het vernieuwende One Planet NOW! kun je zelf aan de slag en maak je kennis met slimme oplossingen voor de toekomst.

Tijdens de officiële opening wordt minister Rob Jetten geïnterviewd door voormalig VN-jongerenambassadeur Hajar Yakhoubi. Amara van der Elst houdt een spoken word-voordracht en Jahkini Bisselink, ook een voormalig VN jongerenambassadrice, vertelt over het belang van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.