Actie tegen fietsendiefstal

Ook op Scheveningen worden er veel fietsen gestolen. De politie ziet de laatste maanden een flinke stijging in het aantal diefstallen van met name elektrische fietsen en de accu’s van deze fietsen. Om fietsendiefstal tegen te gaan is op vrijdag 29 april aanstaande, van 15.00 uur tot 19.00 uur, de actie ‘Voorkom diefstal van uw (elektrische) fiets’ op het Radio Hollandplein.

Tijdens de actie is op het Radio Hollandplein een deskundige aanwezig die uitlegt hoe u uw fiets beter kunt beveiligen tegen diefstal. Daarnaast zal hij algemene tips geven over het verkleinen van de kans op diefstal.

Is uw fiets van ijzer? Dan kunt u uw fiets gratis laten graveren. Door de fiets te graveren, kunnen dieven uw fiets moeilijker verkopen. Dit maakt gegraveerde fietsen minder aantrekkelijk voor dieven.

Gaat het toch mis en wordt u fiets gestolen dan benadrukt de politie om vooral aangifte te doen. Dit kan eenvoudig online. "Ook als er voor ons geen opsporingsmogelijkheden zijn in jouw zaak, dan kunnen wij wel de eigenaar achterhalen als wij iemand met jouw fiets pakken of als wij jouw fiets ergens aantreffen. Jouw fiets staat dan als gestolen gesignaleerd en jij bent voor ons als eigenaar te achterhalen", aldus de politie.