Afbeelding
Foto: PR

“Fusie zodat turnen in Scheveningen op hoog niveau blijft”

Na jarenlange gesprekken tussen Neptunus en CGV Scheveningen, kwam vorig jaar de fusie tussen de twee gymnastiekverenigingen eindelijk rond. De nieuwe fusievereniging gaat nu door het leven als GV Neptunus Scheveningen (GVNS). “Het heeft uiteindelijk iets langer geduurd dan in eerste instantie gedacht”, aldus voorzitter Sebastiaan Thierry.

De fusie tussen de twee gymnastiekverenigingen kwam niet uit het niets. “Er lopen eigenlijk al jaren gesprekken, maar concreet werd het tot nu toe niet. De laatste jaren zijn de verenigingen al nauwer gaan samenwerken, waardoor de fusie veel makkelijker was”, legt Sebastiaan de situatie uit. “Uiteindelijk heeft het wel iets langer geduurd dan in eerste instantie gedacht, maar we zijn tevreden over hoe het is gegaan.”


Niveau

Volgens de voorzitter moet de fusie er uiteindelijk voor gaan zorgen dat het turnen op Scheveningen op een hoog niveau blijft. Sebastiaan: “GV Neptunus Scheveningen is door middel van de fusie veel sterker dan als wij als twee aparte verenigingen verder waren gegaan. Nu is het onze taak als bestuur om door te bouwen. Door onze vereniging financieel en organisatorisch sterker te maken, kunnen wij onze leden en de wijken waarin wij aanwezig zijn ook beter dienen. Onze selectie turnt individueel en in teamverband op nationaal en regionaal niveau. Wij hebben een 2e, 3e en 4e divisie. Dat maakt ons één van de weinige verenigingen in de regio, die de 2e divisie aanbieden aan onze leden.”

Voor de 650 leden zoekt de vereniging nog naar een goede balans tussen trainers en leden. “Als we zonder problemen willen doorgroeien is het belangrijk dat we meer trainers of mensen die de opleiding hiervoor willen doorlopen bij onze vereniging krijgen. Dus wie hiervoor openstaat is van harte welkom om onze vereniging te versterken”, zegt Sebastiaan.


Lokale sportbeleving

GV Neptunus Scheveningen is een belangrijke speler voor de sportbeleving en een maatschappelijk betrokken organisatie met een warm hart voor Scheveningen. “Dat gevoel willen we met trots uitdragen en tot uiting brengen door Haagse en Scheveningse samenwerkingen weer op te pakken en hopelijk uit te breiden. Denk aan banden met de gemeente versterken en met de Haagse turnverenigingen gezamenlijke activiteiten organiseren”, legt Sebastiaan uit. “Verder denken wij ook aan een aanbod creëren voor bijvoorbeeld mensen met een beperking of overgewicht en meer ouderen in beweging krijgen. Wij verbinden mensen met elkaar door hen een sociale ontmoetingsplaats te bieden binnen onze vereniging.”

Ook zal de vereniging weer actief aan de slag gaan om, met voorkeur, Scheveningse sponsoren te werven. “Zodat we lokaal weer wat voor het voetlicht komen én financieel gezond blijven.”


Lindoduin

De vereniging maakt gebruik van de sportzaal Lindoduin. “Lindoduin is een zeer verouderde zaal, die al geruime tijd om renovatie vraagt. Er zijn steeds weer bestemmingsplannen door de jaren heen geweest, maar er is nog helemaal niets aangepast”, weet Sebastiaan. “We maken al jarenlang heel erg veel gebruik van Lindoduin en zouden hier graag duidelijkheid over willen vanuit de gemeente. Sterker nog, we zouden de gehele locatie wel willen overnemen.”

De voorzitter ziet de toekomst van de nieuwe fusievereniging rooskleurig in. “Er is altijd een plek voor de gymnastiek, gezien het een mooie eerste sport is voor je motoriek, evenwicht en kracht. GV Neptunus Scheveningen heeft als doel om al onze turnsters te laten turnen op hun gewenst niveau, daar gaan wij als bestuur samen met onze leden aan werken de komende tijd”, besluit Sebastiaan.