KVS/Maritiem wint eerste kruisfinalewedstrijd

In een sfeervolle Blinkerd zijn de korfballers van KVS/Maritiem de kruisfinales gestart met een 25-20-overwinning op Rohda. Of het positieve verschil van vijf doelpunten voldoende is voor promotie naar de Hoofdklasse moet zaterdag blijken wanneer beide teams elkaar weer treffen in Amsterdam voor de return.

Voor KVS-coach André Kuipers was het deze week flink puzzelen. Om verschillende redenen kon de in Dordrecht woonachtige trainer-coach geen beroep doen op de zusjes Larissa en Celeste Lazarom en ook Jill Buytelaar bleek niet inzetbaar. Kuipers startte met Corine van Veen en Indy Peters uit KVS 2; zij draaiden moeiteloos mee in het eerste team, wat een geruststellende gedachte voor Kuipers geweest moet zijn.

De mutaties brachten KVS kennelijk niet van de wijs want na amper tien tellen had Gijs Gillissen al voor de 1-0 gezorgd. KVS, dat vooraf door de kenners als favoriet werd bestempeld, maakte meteen duidelijk dat er voor de Amsterdammers weinig te halen viel getuige een snelle 4-1-voorsprong. Daar dacht Rohda echter anders over, want met name dankzij de lichtvoetige Jessica Vermeulen (zeven treffers totaal) bleef het keurig in het spoor van KVS (5-5). Het noopte de Scheveningers tot het nemen van een time-out en kennelijk waren de tactische aanwijzingen helder, want KVS liep uit naar een 11-5-voorsprong. Toch was de voorsprong bij rust geslonken tot drie verschil (14-11).

Het spelbeeld na rust was niet anders dan in de eerste helft. Als KVS de voorsprong vergrootte, kroop Rohda toch weer dichterbij waardoor het gat gedurende de tweede helft schommelde tussen drie en vijf treffers. In een sportief duel, dat onder leiding stond van een uitstekend arbitraal duo (Laban en Van Beek), zette KVS in de slotfase alles op alles om met een zo groot mogelijk verschil naar Amsterdam af te reizen. Het verschil werd uiteindelijk vijf waarbij het allerlaatste doelpunt één tel voor het eindsignaal werd gemaakt door Jarmo Jongman.

De 25-20-overwinning is een goede stap richting de eindoverwinning. Aan de aanmoedigingen volgende week zal het niet liggen want er zal een flinke rood-zwarte supportersschare afreizen naar Amsterdam. De wedstrijd wordt overigens gespeeld in de Blauw-Withal, aanvang is 18.00 uur en uiteraard is iedereen van harte welkom om KVS naar de Hoofdklasse te schreeuwen.