Afbeelding

Kalinko dames 8 promoveert naar 3e klasse

De dames van volleybalteam Kalinko Dames 8 speelden afgelopen vrijdag de spannendste wedstrijd van het seizoen.

Het gehele seizoen stonden zij bovenaan in de competitie. Om de nummer één positie te behouden, was vrijdag een minimale winst van 3-1 nodig. Een behoorlijke opgave, want de geduchte tegenstander, Scarabee Dames 4 uit Ter Aar, was de nummer drie op de ranglijst.

Toen de wedstrijd van start ging, was de publiekstribune gevuld met ouders, vrienden en andere fans. In de eerste set startten de dames van Kalinko met een 0-3 achterstand, maar ze herpakten zich gelukkig snel. De eerste set werd binnengesleept met een nipte overwinning.

Coach en trainer Derk van Dieten pepte de meiden op en gaf scherpe tips. Aanvallen met intentie, de gaten zoeken en gaan met die banaan! Zo gezegd, zo gedaan. Deze zenuwslopende wedstrijd eindigde in een 4-0 overwinning.

Kampioen zou je denken, maar helaas wordt er dit seizoen door corona geen kampioen uitgeroepen. De dames van Kalinko vinden dat niet erg, want nummer één is nummer één. Kalinko dames 8 laat de 4e klasse achter zich en promoveert naar de 3e klasse!

Dames 1

Op woensdag namen de volleybalsters van Kalinko Dames 1 het op tegen het eerste team van Zovoc.

Zovoc bracht veel servicedruk in de eerste set en pakte een ruime voorsprong. Ondanks de serviceserie waarbij Kalinko weer iets dichterbij kwam, hield Zovoc het voortouw en won de set met 25-15.

In de tweede set verging het de Scheveningers niet veel beter. De servicedruk van Zovoc zorgde voor onrust in de passlijn en Kalinko keek weer tegen een achterstand aan. Helaas verloor Kalinko ook deze set (25-17).

In de derde set was het Kalinko die een voorsprong nam en bouwde deze overtuigend uit. Kalinko won de derde set met 7-25.

De vierde set ging lange tijd gelijk op. Maar een fantastische serviceserie bracht Kalinko op voorsprong en zo werd ook deze set gewonnen.

De vijfde set moest uitsluitsel bieden. De overtuiging van de twee laatste sets werd door de dames van Kalinko meegenomen. Met 9-15 pakte Kalinko de vijfde set en daarmee de winst.