Intrede ds. Van Estrik

Zaterdag 9 april is ds. J.W. van Estrik, afkomstig uit Goedereede, verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeenten van Moerkapelle, Scheveningen (Thabor) en Voorschoten. Zijn bevestiger, ds. K. ten Klooster, stond stil bij de woorden uit Joh. 1 vers 29b: ‘Zie, het Lam Gods, Dat de zonde der wereld wegneemt!’

In de intrededienst werden de toehoorders door de nieuw bevestigde predikant bepaald bij de woorden uit Joh. 3 : 29: ‘Die de bruid heeft, is de bruidegom, maar de vriend van de bruidegom, die staat en hem hoort, verblijdt zich met blijdschap om de stem van de bruidegom. Zo is dan deze mijn blijdschap vervuld geworden’.


Na de dienst werd ds. Van Estrik toegesproken door ds. B.D. Bouman namens de Classis West en de consulenten, ds. H. Brons namens de plaatselijke predikanten, wethouder J.W. Schuurman namens de gemeente Zuidplas en tenslotte door ouderling C. Reijneveld van de Hersteld Hervormde gemeente Moerkapelle die de predikant en zijn vrouw Ps.135: 1,3 liet toezingen.


Afgelopen zondagmorgen deed de predikant intrede in de Hersteld Hervormde Gemeente van Voorschoten met Joh. 19 : 5a: 'Jezus dan kwam uit, dragende de doornenkroon en het purperen kleed' en ’s middags in de Hersteld Hervormde Gemeente van Scheveningen Thabor vanuit Luk. 22 : 61a: 'En de Heere, Zich omkerende, zag Petrus aan'. Ds. Van Estrik stond eerder vanuit de toenmalige Ned. Hervormde Kerk in Moerkapelle van 1988-1996.


De diensten van Hersteld Hervormde Gemeente Scheveningen Thabor,  zullen worden gehouden in wijkgebouw Thabor, aan de Van Boetzelaerlaan 186. Aanvang: 15.00 uur.