Afbeelding
Foto: PR

In aanloop naar Pasen: Vespers in de Ichthuskerk

In de week voor Pasen organiseert de Ichthuskerk, aan de Duinkerksestraat, elke avond een Vesper.

Een Vesper is een korte (circa 35 minuten) meditatieve kerkdienst, waarin niet gepreekt wordt. Alle accent ligt op gebed en stilte, Bijbellezing en het zingen van een paar liederen. De Vespers zijn bedoeld om een moment van rust en bezinning te creƫren waarin we de gedachten kunnen richten op het hoogtepunt van het kerkelijk jaar: de viering van Goede Vrijdag en Pasen.


De Vespers, die elke avond om 19.30 uur beginnen, vinden plaats tot en met vrijdag 15 april. Op Goede Vrijdag zal de kerk paars uitgelicht zijn, en wordt er een sobere kerkdienst gehouden waarin het lijdensevangelie centraal staat. Aan het eind van die dienst verlaten iedereen in stilte de kerk, waarbij men een kaarsje uitblaast en het langzaam donker wordt.

Op eerste paasdag wordt deze week van bezinning afgesloten met een uitbundig paasfeest. Vanaf 8.30 uur is de kerk open voor een paasontbijt waarvoor iedereen is uitgenodigd, om 9.30 uur begint dan de kerkdienst, waarin de opstanding van Jezus uit de dood gevierd wordt met veel samenzang onder begeleiding van de Ichthusband, een speciaal programma voor de kinderen en nog veel meer. Iedereen is van harte welkom!


Voor meer informatie zie de website:
www.ichthuskerkdenhaag.nl.