Afbeelding
Foto: PR

Weerbaarheid voor kinderen - Rots & Water

Grensoverschrijdend gedrag op allerlei levels, uit de hand gelopen challenges en me-too-schandalen. Iedereen hoopt voor zijn/haar kind dat ze er niet mee in aanraking komen, maar dat is helaas niet onvermijdelijk. Op 10 mei start Marie Claire Helms samen met Floor van Koelen twee acht-weekse Rots & Water-trainingen voor kinderen uit groep 6/7 en groep 8, waar onderwerpen aan de orde komen zoals eigen keuzes maken, opkomen voor jezelf en contact maken.

Marie Claire Helms en Floor van Koelen starten twee 8-weekse Rots & Water-trainingen voor kinderen uit groep 6/7 en groep 8. Het leuke aan deze doelgroep is dat er van alles gebeurt. De prepuberteit is bij de meeste kinderen ingezet. Peers, leeftijdsgenoten, worden belangrijker en het gevoel erbij willen horen stijgt. Ze zitten als het ware in een emotionele rollercoaster. Ze krijgen steeds meer behoefte aan privacy en autonomie. Ze tasten grenzen af en gaan er ook overheen, wat tot conflict kan leiden. Dit alles zorgt voor onzekerheid en minder zelfvertrouwen.

De Rots & Water training speelt in op bovenstaande thema’s. De training is psycho-fysiek. Dat wil zeggen, actieve spellen waarbij je leert voelen met het lichaam. Het eerste wat je leert is stevig staan. Daarnaast is er tijdens de training onder andere aandacht voor lichaamshouding, eigen keuzes maken, opkomen voor jezelf, contact maken, zelfbeheersing, focus en zelfvertrouwen. Tijdens de laatste les, komen alle thema’s samen en slaan kinderen een plankje door, een symbool voor het bereiken van hun doel. Bijvoorbeeld: 'Ik wil een havo-advies' of 'Ik wil vaker zeggen wat ik vind.'

Het is echt niet zo dat de kinderen de training alleen maar leuk vinden. Het kan ook confronterend zijn. Zo werkt het ook in het echte leven, je kind leert als het ware surfen op de golven van het leven.

In 2017 heeft Marie-Claire Helms ‘Jongerentrainer’ opgericht. Bij alle trainingen die ze geeft, krijgt weerbaarheid aandacht, waaronder het kennen van grenzen en wensen. Ze geeft les over relaties en seksualiteit, biedt mindfulness-training aan en geeft Rots & Water-training.

Ze doet haar werk met passie en ziet het als een kans om bij te dragen aan het zelfbewustzijn, emotioneel- en lichaamsbewustzijn van kinderen.


Neem bij interesse een kijkje op de website: www.jongerentrainer.nl of mail voor meer informatie naar: marieclaire@jongerentrainer.nl.