Afbeelding
Foto: Anne de Rijk

Terug van weggeweest: Kleuterrun van Het Volle Leven

Algemeen

Met een evenementenseizoen dat voorzichtig weer begint op te leven, was het ook tijd om de Westbroekpark Kleuterrun van OBS Het Volle Leven weer in de startblokken te zetten. Op zondag 10 april was het dan na twee stille jaren eindelijk zover!

Om 10.00 uur startte het evenement met een flitsende warming-up op de opzwepende liedjes van DJ Kevin. Ongeveer 100 kleine hardlopers dansten zich enthousiast warm onder leiding van een heuse aerobics crew met felgekleurde beenwarmers.  De ouders hielden zich warm met een heerlijk kopje koffie, met korting beschikbaar gesteld door Greens in the Park.

In drie groepen van ongeveer 30 à 35 kleuters zou de – toch best wel pittige – kilometer afgelegd worden. Helemaal naar het bruggetje en dan ook nog weer terug. 

Met veel supporters langs het parcours en met de aanmoedigingen van mee-rennende ouders, opa’s, oma’s en grote broers en zussen werd de weg naar het bruggetje enthousiast afgelegd. Na een bemoedigende high-five bij het bruggetje begon de toch wat zwaardere terugweg. Met bewonderenswaardig doorzettingsvermogen kwam iedereen over de eindstreep.

Een team van ouderejaars leerlingen deelden aan alle kleuters een officiële medaille uit. Met limonade, een appeltje van Pronk Groente en Fruit en een krentenbol van Hofje van Noman in de hand stapten de kleuters al snel weer vrolijk rond.

Ondertussen werd er ook nog wat (klein)geld ingezameld voor de dierenpot: aan het einde van de ochtend zat er maar liefst 100 euro in: hier zijn de dieren op school en hun verzorgers vast heel blij mee! Met ook nog een mooi presentje van de Scheveningse BSO Kind aan Zee ging iedereen moe en voldaan tegen lunchtijd weer naar huis.