Afbeelding
Foto: PR

Werkzaamheden rond Houtrustbrug afgerond

De omleidingen rond de Houtrustbrug zijn sinds vorige week verleden tijd. De gemeente werkte hier sinds 11 oktober aan het veiliger maken van twee kruispunten op de President Kennedylaan. Voetgangers en fietsers kunnen door de herinrichting van de kruispunten beter oversteken. Ook is ruimte gecreƫerd voor meer groen.

De afgelopen weken is de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden door 's nachts het oude asfalt te verwijderen en te asfalteren. Ook is de tijdelijke verkeerslicht-installatie verwijderd. 


Op het kruispunt Houtrustweg-Houtrustbrug-Conradkade zijn de oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers verbeterd. De rijstrook voor linksaf slaan vanaf de Sportlaan naar de Houtrustweg is verwijderd. In plaats van vier, zijn er nu drie rijstroken op de Conradkade richting Houtrustbrug, en is de rijbaanindeling op de brug veranderd. Zo zijn er bredere voorsorteervakken en is er een smallere middenberm. 

De bushalte op de Houtrustbrug is verplaatst naar de hoek op de Houtrustweg. Verder komt er een groenstrook met gras  bij de tramhalte op de Conradkade - Van Boetzelaerlaan.